Nihat Tümkaya Club Nena'ya müdür oldu, 'zorlu bir sezon bizi bekliyor' dedi
Daha önce Kempinski Hotel The Dome'da genel genel müdürlük yapan Nihat Tümkaya, Manavgat Kızılağaç Turizm Merkezi'nde bulunan Club Nena’nın genel müdürü olarak göreve başladı.
Deneyimli turizmci Nihat Tümkaya Antalya Manavgat Kızılağaç Turizm Merkezi'nde bulunan Club Nena’nın Genel Müdürü oldu. Tesis sahibi Nevin Akçelik ile uzun yıllardır görüştüğünü ifade eden Tümkaya, Club Nena’nın bölge için önemine dikkat çekti. Nihat Tümkaya, Club Nena’da yapmak istediklerini, projelerini, son dönem Club Nena’daki değişimi ve turizmdeki gelişmeleri değerlendirdi.
18 YIL ÖNCE YAPILMIŞ GÜZEL BİR TESİS
Club Nena’da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Tümkaya, "Club Nena 18 yıl önce yapılmış, çok güzel, güzide bir tatil köyü. Buraya her geçen gün daha da tutkuyla bağlanıyor insan. Buraya zamanında çok güzel bir işletim sistemi kurulmuş. Tabi çevrenin gelişmesi ve rakiplerin artması ile birlikte burada farklı bir pazarda algılanılmasının gerektiğini düşündük. Club Nena’nın sahibi sayın Nevin Akçelik Hanımefendi ile de yıllardır görüşürüz. Yıllarca karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunduk. Nevin Hanımın buraya tutkuyla ve çok severek bağlı olduğunu biliyoruz ve görüyoruz. Tesisin daha iyi bir yere gelmesi ve pazardaki algısının daha da yüksek olmasını arzu ediyorlar. Bu çerçevede kendileri ile birlikte hemfikir olduk. Kendisine inandığım için buraya gelmeye karar verdim. Çok mutluyum" dedi.
CLUB NENA AQUAPARK HİZMETE AÇILDI
Club Nena, kış döneminde yapımına başladığı yeni projelerinden birisi olan Aqupark’ı da hizmete açtı. Bunun dışında tüm odaların banyoları yenilenirken, balayı çiftleri ve VIP Misafirler için üç adet yeni Suit oluşturuldu. Nihat Tümkaya, fiber optik alt yapısı da tamamlanan tesisteki son çalışmaları şöyle anlatıyor:
"Tesisin fiziki anlamda hak ettiği yatırımların devamını kararlaştırdık. Öncelikle bu sene Aquapark yapıldı ve hizmete açıldı. Club Nena olarak çok büyük bir Aquparkımız oldu. Yine tüm odalarımızın banyolarını yeniledik. Balayı çiftlerimize VIP Misafirlere üç adet yeni suit odamız hizmete girdi. Tamamen tüketici profiline odaklanarak eksik kalan hizmetlerin yerine getirilmesi suretiyle bir planlama yapacağız. Örnek olarak bu sene çok hızlı bir şekilde yatırımını yaptığımız fiber optik altyapı ve Wi-Fi yi söyleyebilirim. Bütün mekânlarda sahilde, iskelede, bahçede, odada her alanda yüksek hızda internet bağlantısı olanağı veriyoruz. Bu da bizim açımsızdan bir yenilik oldu. Tüketicinin eğilimini dikkate alarak bir takım yenilikler getireceğimizi söyleyebilirim. Bunun dışında yönetim ile paylaşacağımız bir takım projelerimiz de olacak. Bu kapsamda Club Nena’yı daha iyi platforma taşımayı amaçlıyoruz"
ZORLU BİR SEZON BİZİ BEKLİYOR
Son dönem turizmde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Nihat Tümkaya şu noktaların altını çizdi:
"Geçen senenin üçüncü çeyreğinde hissettiğimiz bir kriz durumu ortaya çıktı. Bu Ukrayna’dan başladı daha sonra rubledeki değer kaybından dolayı Rusya'ya yayıldı. Burada yaşayan insanların yaklaşık üçte birinin satın alma gücü zayıfladı. Bu arada insanlar lüks tüketimden, tatilden paralarını sakındılar. Kriz insanları ürküttü. Tabi bu işe rakamlarla da bakmanız lazım. Eğer Ukrayna’dan gelen 350 bin turistin gelmediğini düşünürsek bu işin ciddiyeti de ortaya çıkıyor. 350 bin ciddi bir kayıp. Bu sayıyı telefi edecek dinamik pazarlarımız da maalesef yok. Bunun üzerine Rusya’daki ekonomik kriz ortaya çıkınca, gelen haberlere göre yaklaşık bir milyon yolcunun eksik kalacağı bilgisidir, ki bu çok ciddi bir orandır. Bu da şu anlama geliyor: Rusya’dan gelen potansiyelin dörtte biri bu sene gelmeyecek. Yani her dört otelden biri boş kalacak demektir. Bu potansiyeli yakalayacak, telafi edecek esnek ve dinamik pazarlar şu anda maalesef Antalya bölgemizde yok. Avrupa pazarında ise stabil sayılar devam ediyor. Bu bizi ne duruma getirdi? Kesinlikle tur operatörleri ile yaptığımız sözleşmelerin hiçbir hükmünün kalmadığını gösteriyor. Bundan sonra aylar bazında yeni fiyat politikaları ile fiyatları ciddi anlamda düşürmek suretiyle ilave potansiyelin kaybını önlemeye çalışıyoruz. Bu da hem ekonomik olarak hem de sektörel olarak ciddi zararlar verebilir. Kısa vadede neler yapılabilir? Tabi alternatif pazarlara yönelmemiz lazım. Özellikle Doğu Avrupa Bloğu ülkeleri ile Orta Doğu pazarına yönelebiliriz"
Halil Öncü - Manavgat
Bu Haber 14.05.2015 - 13:57:05 tarihinde eklendi.