Mersin’deki dev villa projesine 124 odalı otel de eklendi

Mersin’deki dev villa projesine 124 odalı otel de eklendi

Mersin’de yapılması planlanan villa projesine 124 odalı otel eklendiği öğrenildi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinin AKP ve MHP’li üyelerinin oyuyla geçen yıl yapılaşmaya açılan Silifke’deki Tisan koyunun el değmemiş alanlarında villa yapacağını ilan eden ve ÇED gerekli değildir raporu alıp inşaat çalışmalarına başlayan şirket, 161 bin metrekarelik alandaki projesinde revizyona gitti ve villa sayısını azaltıp yerine 124 odalı bir otel ekledi.

Patronlar Dünyasının aktardığı habere göre, projedeki bu değişikliğin ardından yeniden ÇED gerekli değildir belgesi için başvurarak belgeyi alan şirketin ÇED raporunda projenin ayrıntılarına da yer verildi. Rapora göre göre şirket Tisan koyunun batı kesimindeki yarımada üzerinde bulunan 3067 ve 3068 numaralı parseller üzerindeki projenin ilk halinde 285 blok, 1150 konut ve 7 dükkan yapılacağı belirtilirken revizyon projede ise konut sayısı 1079’a düşürüldü, dükkan sayısı 12’ye çıkarıldı ve bir de 124 odalı otel eklendi.

ÇED dosyasına göre belirlenen 450 milyon lira olarak belirlenen proje bedeli revize projede aynı ÇED alanı içinde konut sayıları azaltılıp rezidans bloğu yerine otel kurulması ile 480 milyon liraya çıktı. Proje dosyasında yer alan bilgilere göre Tisan’da villa ve otel yapmakla yetinmeyecek şirket villa sahiplerine özel bir plaj ve iskele alanı da oluşturulacak.

Faras Akdeniz Yapı Kooperatifi tarafından Faras İnşaat adlı şirkete yaptırılacak projeye kooperatif üyesi olarak katılmak isteyenlerin 3 milyon 900 bin liradan başlayıp 4 milyon 800 bin liraya kadar çıkan üyelik bedelini yatırması gerekiyor.



Bu Haber 17.06.2023 - 12:46:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.