Merkez Bankası açıkladı: 3 aylık turizm geliri beklentisi 16 milyar dolar

Merkez Bankası açıkladı: 3 aylık turizm geliri beklentisi 16 milyar dolar

Merkez Bankası, yayınladığı enflasyon raporunda Ağustos, Eylül ve Ekim aylarından turizmden 16 milyar dolar gelir elde edileceği tahmininde bulundu.


Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) turizm gelirlerindeki artışı mercek altın aldı. Türkiye’nin bu yıl için turizmden öngördüğü 56 milyar dolar gelir hedefini yakalayacağını vurgulayan TCMB, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında 16 milyar dolar turizm gelirinin elde edilmesini öngördü.

Yeni Şafak’tan Uğur Duyan’ın haberine göre, seyahat gelirlerinde son dönemdeki görünümün pozitife döndüğünün kaydedildiği Merkez Bankası Enflasyon Raporu’nda, 2023'de de yabancı ziyaretçi sayısındaki artışın devam edeceği kaydedildi.

Rapora göre, Ağustos ayında 7 milyondan fazla yabancı ziyaretçinin gelmesi beklenirken, turizmden aylık geliri ise 6 milyar doları aşacak. Eylül ve Ekim aylarında ise ziyaretçi sayısında yaşanan düşüşe karşın aylık turizm geliri 5 milyar bandında seyredecek. Bu çerçevede, turizm gelirlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığının 2023 yılı hedefi olan 56 milyar dolara ulaşacağı tahmin edildi.

 



Bu Haber 09.08.2023 - 09:48:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.