Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ilişkin iddialar ve bakanlığın yanıtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ilişkin iddialar ve bakanlığın yanıtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nün(DÖSİMM) kamu kaynaklarını verimsiz kullandığına ilişkin iddialara bakanlıktan yanıt geldi.


Sayıştay tarafından denetlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı DÖSİMM’de yeterli avukat olmasına rağmen dışarıdan avukat tutulduğu, normal bir müşavirin yapacağı işlemlerin yeminli mali müşavire yaptırılarak kurumun bir yılda KDV hariç 130 bin lira zarara uğratıldığına ilişkin iddialara bakanlıktan yanıt geldi.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk’ün haberinde Sayıştay’ın, bakanlığı kamu kaynaklarını verimli kullanmamakla suçladığı ileri sürüldü. Haberde ayrıca, DÖSİMM’de 5, bakanlıkta ise 24 avukat çalışmasına rağmen yılalrdır aynı büroda çalışan 3 avukattan hizmet alındığı kaydedildi.

Kamuoyuna yansıyan haberler sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

“Bazı basın kuruluşlarının 9 Haziran 2019 tarihli internet haberlerinde ve sosyal medyada Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nün 2017 yılı işlemlerine dair Sayıştay bulgularına ilişkin haber ve değerlendirmelere yer verildiği görülmektedir. Gerçeği yansıtmayan, eksik ve hatalı birtakım bilgilerle oluşturulan söz konusu haber ve değerlendirmelerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli olmuştur” denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİMM 2017 yılı hesaplarının Sayıştay denetçileri tarafından incelenmesi neticesinde Denetçiler tarafından tespit edilen ‘Bulgu’lar haber haline getirilmiştir.

“Bilindiği üzere Sayıştay’ın kurumlarda yürütmekte olduğu denetim işlemleri birkaç aşamalı olup, uzun bir süreçtir. Habere konu bulgular bu sürecin başlangıç aşamasındaki Denetçi bulguları ve değerlendirmeleridir. Bu bulguların hiçbiri haberin yayınlandığı tarihte hüküm haline gelmemiş ve kamu zararına yol açıldığı iddiası ile ilgili Sayıştay’ın ilgili Dairesi tarafından hükme (ilam’a) bağlanmamıştır.

Bu itibarla; yalnızca iddia niteliğinde olan ve yaklaşık bir buçuk yıl önce internette yayınlanan bulgular, hüküm gibi değerlendirilerek haberleştirilmiş ve bir yolsuzluk varmış gibi kamuoyuna sunulmuştur. Bu bulgular ile ilgili olarak Sayıştay’ın ilgili Dairesine gerekli yazılı açıklamalar yapılmış, yapılan işlemlerin hukuka uygun olduğuna dair belgeler sunulmuş ve Kurum yöneticileri tarafından Sayıştay’daki duruşmaya katılım sağlanmıştır.’’



Bu Haber 10.06.2019 - 09:12:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.