Korkunç! Malatya'daki depremde 4 otel ve bir rezidans çöktü

Korkunç! Malatya'daki depremde 4 otel ve bir rezidans çöktü

Büyük deprem felaketinde Malatya’da bulunan 4 otel ile bir rezidans çöktü.


Turizm Güncel

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinde çok sayıda otel de yerle bir oldu. Bunların içinden en çok Adıyaman’daki Grand İsias Hotel öne çıksa da, Malatya’da 4 otel ile bir tane rezidans çöktü.

Yıkılan konaklama tesislerinden Trend Garden Rezidens’ın üç yıl önce açıldığı ileri sürülse de, aslında tesisin 2001 yılında yapıldığı, ancak sonradan bina cephesi makyajlanarak rezidansa dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Çöken rezidansta kaç kişinin bulunduğu, bunlardan kaçının hayatını kaybettiğine dair net bilgi yok.

Depremde çöken diğer oteller ise Malatya Büyük Otel, Avşar Otel, Kırçuval Otel ve Otel Özlem olarak açıklandı. Kırçuval Otelde, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute Voleybol Takımı oyuncularının da bulunduğu öğrenildi. Gelen son bilgilere göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol takımında oynayan 3’ü İranlı 4 oyuncu hayatını kaybetti.

Büyük Otelde ise onlarca insanın enkaz altında kaldığı öğrenildi. Bölgede gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılan bir kişi, ilk depremin ardından başlayan arama-kurtarma çalışmaları devam ederken yaşanan ikinci depremle binada bir çökmenin daha yaşandığını, kurtarma ekiplerinden de enkaz altında kalanlar olduğunu ifade etti.

Avşar Otelin sahibi Osman Avşar, Elazığ depreminden sonra binada inceleme yapıldığını ve sağlam raporu verildiğini anlattı. Avşar, depremin olduğu gün tesisteki 10 odanın dolu olduğunu ileri sürdü.

Özlem Otelde ise Bismilli 6 kişinin olfuğu ve bunlardan 5’inin cansız bedenine ulaşıldığı öğrenildi. Oteldeki bir kişinin ise enkazdan sağ olarak çıkarıldığı ifade edildi.



Bu Haber 13.02.2023 - 09:36:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.