Malatya’da ve Adıyaman’da oteller de çöktü

Malatya’da ve Adıyaman’da oteller de çöktü

Deprem nedeniyle Malatya’da ve Adıyaman’da oteller çöktü.


Türkiye soğuk kış gününe bir felaket haberiyle uyandı. Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremde yüzlerce binanın yerle bir olduğu, göçük altında çok sayıda yurttaşın bulunduğu belirtiliyor.

Bölgelerden haberlere göre, Malatya ve Adıyaman’da oteller de yıkıldı. Edinilen bilgiye göre, Malatya’daki 135 odalı Avşar Otel ile Adıyaman’daki İsias Hotel depremde çöktü.

Turist Rehberliği Eğitim Gezisi çerçevesinde Adıyaman'da bulunan çeşitli üniversitelerden 43 öğrenci ile Kıbrıs Gazimağusa kız erkek voleybol takımından toplam 73 kişinin İsias Hotel’de enkaz altında olduğu gönderdikleri ses kayıtlarıyla yardım istedikleri öğrenildi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, her iki otelin enkazında da insanların bulunduğu ifade ediliyor.

TUREB eğitim gezisi için İsias Hotel’da konaklayan 43 öğrenciden 22 kişinin enkaz altından çıkarıldığı, 21 kişiden de bilgi alınamadığı açıklandı.

İsias Hotel'de TUREB eğtim gezisi için kalan kişilerin listesi

İki otelin daha yıkıldığı belirtiliyor

Teyit edilemeyen bilgilere göre, Hatay ve Kahramanmaraş'ta da oteller yıkıldı. Hatay-Antakya’da bulunan Güney Otel ile Kahramanmaraş’ta bulunan Kazancı Otelin de depremde yıkıldığına dair haberler geliyor. Bir astsubay, “Hayırlı günler. TSK’da görevli astsubayım. Devrem, personelleri ile beraber enkaz altında. Sesimizi duyuramıyoruz. Lütfen yardımcı olun. Güney Otel Hatay/Antakya” diye mesaj paylaştı.

Spor kulüplerinin oyuncuları da otellerdeki enkaz altında

Depremden etkilenen Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Alice Otel de depremde yıkıldı. Binada arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.

TVF Erkekler Voleybol 2'inci Lig 6'ncı Grup'ta play off mücadelesi veren Malatya Büyükşehir Belediyespor takımı oyuncularının da konakladığı Malatya'daki Kırçuval Otel'in de yıkıldığı ve oyuncuların enkaz altında kaldığı belirtiliyor.

Öte yandan Maraşspor futbol takımının yıkılan otelin enkazında kaldıkları, teknik heyetten birinin çıkarıldığı, diğer vatandaşların kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Malatya'daki Büyük Otel de yıkılmış

Depremde Malatya’da bulunan Büyük Otelin de yıkıldığı öğrenildi. Arama kurtarma çalılmalarının devam ettiği otelde, bir kişinin enkaz altından sağ çıkarıldığı bildirildi.



Bu Haber 06.02.2023 - 10:13:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Arkadaşımın oğlu

    Gülcan Alçay 08.02.2023 - 03:39

    Ömer kale enkaz altından çıkarılmış ama nerde olduğu belli değil lütfen bizlere yardımcı olun görenler bizlere iletişime geçsinler 0536 705 6679 mehmet yılmaz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.