Depremde çöken Avşar Otel kimin?

Depremde çöken Avşar Otel kimin?

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan otellerden biri de Avşar Otel oldu. Peki avşar Otelin sahibi kim?


10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremde çok sayıda otel de yerle bir oldu. Bunlardan biri de, Malatya-Yeşilyurt’ta bulunan Avşar Otel oldu.

135 yataklı tesiste 700 kişilik restoran, 600 kişilik çok amaçlı salon, 700 kişilik kapalı teras bulunuyordu. Tesisin sahibinin Osman Avşar isimli bir iş adamı olduğu öğrenildi.

Deprem sonrası soruları yanıtlayan Osman Avşar, “Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Malatya çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri gelip otelde incelemede bulundular ve sağlam raporu verdiler.” dedi.

Avşar, deprem anında otelde 10 odanın dolu olduğunu da sözlerine ekledi.

Deprem sonrası Avşar Otelin etrafındaki binaların ayakta kaldığı, ancak otelin yerle bir olduğu görülüyor. Enkaz altında kalanlardan ikisinin cansız bedenine ulaşıldı. Bir kişi ise depremden 25 saat enkaz altından yaralı olarak çıkarıldı. Geriye kalanların durumuna ilişkin ise yeni bir haber yok.

Tam adı Malatya Avşar Otel olan tesis, Kültür ve Turizm Baklanlığı işletme belgesine sahip.



Bu Haber 11.02.2023 - 20:40:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Baş sağlığı

    Mustafa Saygılı 22.02.2023 - 09:32

    Osman bey büyük geçmiş olsun Otelinizde çok ikamet ettim Misafir perverliginiz aklımdan çıkmıyor tekrar büyük geçmiş olsun Ölen vatandaşlara Allah tan rahmet Kalanlara acil şifalar dilerim HATAY İskenderun dan selamlar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.