Gezi Parkı iddianamesinde bir otel müdürü mağdur olarak yer aldı

Gezi Parkı iddianamesinde bir otel müdürü mağdur olarak yer aldı
95 sayfalık Gezi Parkı iddianamesinde, 9 polis ile birlikte bir de otel müdürü mağdur sıfatıyla yer aldı.

 
Gezi Parkı eylemlerine ilişkin 6 aydır devam eden soruşturmayı tamamlayan İstanbul TMK 10’la yetkili Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan iddianame, İstanbul 22’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Taksim bölgesindeki otellerin de olaylardan olumsuz yönde etkilendiği belirtiliyor. Ayrıca şu ifadelere yer veriliyor: 

"Molotof kokteyli(yangın bombası) ses bombası, havai fişek, sapan, taş, sopa, balyozlar kullanan saldırgan gruplar Taksim Meydanı’nı savaş alanına çevrilmiştir. Taksim ve çevresindeki iş yerlerinde hayat durmuş, oteller boşalmış, eylemci haricinde Taksim Meydanı’na giriş çıkış tamamen durmuştur. Dünyada ülkemizi zor duruma sokmak, devletimizi itibarsızlaştırmak isteyen terör örgütlerinin istediği bu ortama son vermek, Atatürk Kültür Merkezi ve Atatürk anıtındaki illegal pankart ve dövizleri indirmek, amacıyla 11 Haziran 2013’de Taksim Meydanı’na giren güvenlik güçlerine başlarını Devrimci Karargah terör örgütünün hamisi olan Sosyalist Demokrasi Partisi(SDP) ve bazı sol terör örgütleri mensupları tarafından bombalı, molotoflu, havai fişekli, taşlı, sopalı, saldırılarda bulunulmuş, bir çok güvenlik görevlisi çeşitli yerlerden yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır."


Bu Haber 03.01.2014 - 16:26:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.