Felix Murillo Four Seasons Hotel Sultanahmet'in yeni genel müdürü oldu

Felix Murillo Four Seasons Hotel Sultanahmet'in yeni genel müdürü oldu
Felix Murillo yıllar önce açılış ekibinde bulunduğu ve aynı zamanda markanın en başarılı otellerinden birisi olan Four Seasons Hotel Sultanahmet’te ilk genel müdürlük görevine atanmış olmanın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.


Félix Murillo İsviçre’deki otelcilik eğitimi sonrası doğduğu şehir Madrid’de tamamladığı stajyerlik sürecinin ardından Four Seasons’daki profesyonel hayatına 1993 yılında Four Seasons Hotel London’da yiyecek içecek departmanında başladı. 1993’ten bu yana süregelen Four Seasons yolculuğunda sırasıyla  Londra, İstanbul, Chicago, Canary Wharf (İngiltere), Miami, Mexico, ardından Buenos Aires ve son olarak da yine İstanbul olmak üzere farklı şehirlerdeki Four Seasons otellerinin operasyon departmanlarında ve açılış ekiplerinde çeşitli görevlerde yer aldı.

Kariyerinde yiyecek içecek departmanında farklı sorumluluklarla ilerleyen Murillo, 2005 yılında Four Seasons Hotel Mexico’ya Otel Müdürü olarak atandı. 2 yıllık başarılı Mexico deneyiminin ardından, Arjantin’e gelerek Buenos Aires’teki otelde Otel Müdürlüğü görevini yürüttü. Murillo, Four Seasons otelleri için dünyanın dört bir köşesine seyahat etti ve açılan yeni mekânlara çeşitli görevlerde katkıda bulundu. 2009 yılında Four Seasons Hotel Bosphorus ekibine katılarak, markanın İstanbul’daki 2. otelinde Otel Müdürü olarak çalıştı.

Félix Murillo, 2011 yılının Mayıs ayından itibaren Four Seasons Hotel Sultanahmet’in Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. “15 yıl sonra tekrar Four Seasons Sultanahmet’e dönmek çok heyecan verici olduğu gibi İstanbul’da bulunmak için de mükemmel bir zaman” diyen genel müdürün bu ilk Sultanahmet deneyimi değil. Otel’in 1996 yılında misafirlere kapılarını açmasını sağlayan ekipte de görev yapmış. Yıllar önce açılış ekibinde bulunduğu ve aynı zamanda markanın en başarılı otellerinden birisi olan Four Seasons Hotel Sultanahmet’te ilk Genel Müdürlük görevine atanmış olmanın kendisi için çok önemli olduğunu vurguluyor.

Murillo otelcilik konusundaki yeteneğine odaklanırken eskrim dalında profesyonel olma rüyalarını bir yana bırakmak zorunda kalmış ama ilerleyen yıllarda, yeni otel açma rüyasını Four Seasons bünyesinde beş kez yaşama imkânı bularak, bu hedefini tatmin etmiş. “Bir oteli açılışa hazırlamak çok ilginç bir süreç ve size o yeri, insanlarını ve kültürünü çok yakından tanıma imkânı tanıyor ve neticede bu işte başarıyı sağlayan faktörlerin neler olduğunu çok net bir şekilde anlıyorsunuz” diyor. “Kendine güveninizin çok güçlü olması ve başkaları için bir şeyler yapma isteğinizin çok yoğun olması gerekiyor. Yani kısacası Four Seasons felsefesi” diyor.

Görüşü: “İstanbul çok sofistike bir şehir olmasına rağmen halen gizemini ve köklü tarihi dokusunu korumakta”
Four Seasons Süreci: İlk Four Seasons görevine 1993’te Four Seasons Hotel London bünyesinde “Assistant Chief Steward” olarak başlamış,
Çalıştığı oteller: Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus; Four Seasons Hotel Buenos Aires; Four Seasons Hotel Mexico, D.F.; Four Seasons Hotel Miami; Four Seasons Hotel Chicago; Four Seasons Hotel Canary Wharf; The Ritz-Carlton Chicago, A Four Seasons Hotel; Four Seasons Hotel Istanbul Sultanahmet; Four Seasons Hotel London; Palace Hotel, Madrid
Doğum Yeri: Madrid, İspanya
Eğitim:  Madrid Üniversitesi Coğrafya bölümü Lisans Derecesi,
Otel Yönetimi Diploması (üstün başarı derecesi), Swiss Hotel Association, Otel İdareciliği Fakültesi “Les Roches,” Crans-Montana, İsviçre
Lisanlar: İspanyolca, İngilizce, günlük konuşma seviyesinde Fransızca, Türkçe öğreniyor.
Doğum yılı: 1965




Bu Haber 08.07.2011 - 13:10:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.