Demircan açıkladı: Beyoğlu'nda hangi bölgeler yatırım potansiyeli taşıyor?

Demircan açıkladı: Beyoğlu'nda hangi bölgeler yatırım potansiyeli taşıyor?
Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan bölgenin otel yatırımı için potansiyel taşıyan yerlerini TurizmGüncel'e açıkladı. Demircan, masa/sandalye yasağı ve Beyoğlu için nasıl bir gelecek planladıkları konusunda da açıklamada bulundu.


TurizmGüncel

Eskiden seyahat acentesi işleten ve iki dönemdir Beyoğlu Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nun ruhuna uygun hizmet vermeyen işletmelere fırsat vermeyeceklerini söyledi. Beyoğlu'nun yatak sayısının 20 bini aştığını ve sürekli yeni yatırımlar geldiğini belirten Demircan, bölgenin geleceğinin hizmet sektöründe olduğunu kaydetti.

Demircan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

BU BÖLGELER TURİZM YATIRIMI AÇISINDAN YÜKSEK POTANSİYELE SAHİP

"Beyoğlu’nda şu anda Yüksek Kaldırım, Bankalar Caddesi, Karaköy’ün Galaport’a bakan bölgesinin tamamı Kasımpaşa’ya doğru Galata bölgesi, bir de Sütlüce’den başlayarak Hasköy sahili turizm yatırımları açısından ciddi anlamda yükselen yerler. Turizm kamuoyu bunu yeni yeni algılıyor, ancak biz buraları turizm yatırımlarına uygun hale getirdik."

SÜTLÜCE'YE İKİ OTEL DAHA GELİYOR

"Sütlücr bölgesine Hilton bir yatırım yaptı ve geçen gün sorduğumda doluluk oranının yüzde 80 olduğunu söylediler. Buraya yaptığınız yatırımın karşılığını alırsınız. Sütlüce’ye iki yeni yatırım daha geliyor. Bunlardan bir tanesinin yapımı başladı, bir tanesi de çok yakında başlayacak. Bunların her ikisi de 4 yıldız seviyesindeki otel yatırımları. Ayrıca şu anda kentsel dönüşüm alanı içinde olan Tarlabaşı’ında da bir otel projesi var."

BEYOĞLU'NUN GELECEĞİ HİZMET SEKTÖRÜNDE

"Tarlabaşı bölgesi konut ama hizmet ağırlıklı bir bölge. Beyoğlu’nda sanayi olmadığı için bu bölgenin geleceği hizmet sektöründe. Eğitim, turizm, kültür sanat, modacılık, tasarımcılık ve hizmet sektörünün diğer alanlarını destekliyoruz. Biz buradaki yatırımların önünü açıyor, etkinlikleri destekliyor, çevreyi yatırım için elverişli hale getiriyoruz."

BEYOĞLU'NUN RUHUNA UYGUN HİZMET VERMEYENLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ 

"Bilindiği gibi bir dönem Beyoğlu bölgesindeki masa sandalye yasağı çok konuşuldu ancak bunun bu şekilde konuşulması doğru değil. Beyoğlu’nda yaptığımız iyileştirme mücadelesi dışarıda masa/sandalye yasağı gibi konuşuldu. Beyoğlu’nun hizmet ve kalitesi ve hijyen şartları itibarıyla düzgün yatırımlara ihtiyacı var. Bölgenin turizm potansiyelinin artırılması için kaliteli yatırımların buraya gelmesi gerekiyor. Beyoğlu Belediye, Beyoğlu’nun ruhuna uygun hizmet vermeyenlere fırsat vermeyecek bundan sonra."
 


Bu Haber 27.04.2012 - 15:27:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.