Bu otelde çalışan kadınlar artık etek giymeyecek

Bu otelde çalışan kadınlar artık etek giymeyecek
Amerika'nın New York kentinde bulunan Sofitel Hotel'de eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın, otelde temizlik görevlisi olarak çalışan bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiaları üzerine, otel yönetimi kıyafet kurallarında değişikliğe gidiyor. Bundan böyle Sofitel Hotel'de çalışan kadınların etek giyme zorunluluğu ortadan kaldırılırken, yaşanan olaydan sonra harekete geçen ABD Konaklama Birliği, otellerde çalışan kadın temizlik işçilerinin durumunu mercek altına alacak.

 
Uluslararası Para Fonu eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn’nın New York’un en lüks otellerinden Sofitel’de odasını temizleyen kadın çalışana cinsel saldırı suçu ile tutuklanmasının ardından lüks otellerde çalışan kadın temizlik işçilerinin çalışma koşulları mercek altına alınıyor. 
 
ABD’deki Accor, Hilton, Hyatt, Marriott ve Starwood gibi lüks otel zincirleri skandal ile ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, ABD Otel ve Konaklama Birliği Başkanı Joe McInerney, lüks otellerde çalışan kadın temizlik işçilerinin zor şartlarda çalıştıkları ve cinsel aşağılama gibi sıkıntılarla sık sık karşılaştıklarını söyledi. McInerney, “Strauss-Kahn’ın karıştığı olayın nasıl geliştiğini bilmiyoruz. Ama bu bizim için bir uyandırma zili oldu. Çünkü çoğu zaman kadın temizlik işçisi otel odalarında yalnız başlarına çalışıyorlar. Cinsel istismar konusunda şikayet az olsa da çoğu zaman müşterilerden gelen aşağılayıcı tavırlardan sıkça söz ediliyor” dedi.

OTELDEN ÜNİFORMA DEĞİŞİKLİĞİ

IMF eski başkanının tecavüz girişiminde bulunduğu iddia edilen otelde görevli kadın personelin üniformasında değişiklik yapıldı. 
 
IMF'nin eski patronu Dominique Strauss-Kahn'ın kat görevlisi bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklanmasının ardından, olayın yaşandığı New York'taki otelde çalışan temizlik görevlilerinin bundan böyle etek yerine pantolon giymelerine izin verildi.

Sofitel, skandal olayın ardından kadın personel için konulmuş giyim kurallarında esnek olmak zorunda kaldı. Olayın ardından kadın çalışanların protestosuyla karşılaşan otel yönetimi, temizlik görevlilerinin artık etek yerine pantolon giyebilmelerine izin verdi.

Times gazetesine göre, personeli temsil eden sendikadan bir görevli, otel yönetiminin çalışanların savunmasız durumundan kaynaklanan endişeler üzerine böyle bir karar aldığını belirtti. Üniforma değişikliği kararı, yönetim, personel ve sendika temsilcisinin katıldığı bir toplantının ardından alındı.


Bu Haber 29.05.2011 - 09:39:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.