Antalya Valisi, yangında otelleri zarar gören turizmcilerle buluştu

Antalya Valisi, yangında otelleri zarar gören turizmcilerle buluştu
Antalya'da 125 hektar ormanın kül olduğu Adrasan’da incelemelerde bulunan Vali Sebahattin Öztürk, yanan alanların imara açılacağı iddialarına, "Böyle bir şey olması söz konusu değil" diye karşılık verdi. Turizmciler de, Vali'ye beklenti ve taleplerini iletti.

 
Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı turizm bölgesi Adrasan’da geçen cumartesi günü çıkan orman yangınının ardından Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, bölgede incelemelerde bulundu. Yangına piknikçilerin neden olmuş olabileceği üzerinde durduklarını belirten Öztürk,  "Yanan yerlerde yeni tesis, böyle bir şey olması söz konusu değil. Bunu kesin bir dille söylüyorum. Böyle bir şey olamaz. Orman arazisinde ne beton, ne ahşap hiçbir şey olamaz" dedi. 

TURİZMCİLERLE BULUŞTU
 
Vali Öztürk, daha sonra yangından zarar gören turistik tesislerde incelemelerini sürdürdü. Öncelikle bir dernek çatısı altında bir araya gelmeye karar verdiklerini açıklayan turizmciler, bölgede ormanla özel mülkiyet arasında yol açılmasını istedi. Yangının mevcut yollara dayanarak ilerlemesinin durduğunu kaydeden turizmciler bu açıdan böylesine bir yolun hayati olduğunu iddia etti.  Adrasan’a orman yangın vanaları isteyen turizmciler, Vali Öztürk’ten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yangından zarar gören işletmecilere maddi destek sağlamasını rica etti. Turizmciler, kıyı kenar çizgisi uygulamasıyla ilgili de taleplerini sıraladı. 
 
Vali Öztürk bölgeden ayrılırken turizmciler de bir basın toplantısı düzenledi. Adrasan’da 200 işletmenin bulunduğunu belirten turizmci Ömer Özer, "Sadece 5 işletme yangından zarar görmüştür. Diğer işletmeler ayaktadır. Hizmetlerine devam etmektedirler" dedi.

BÜTÜN YAPILAR RUHSATLI OLACAKTIR

Yangının Adrasan’da turizmcilerin yaşadığı birçok sıkıntıyı da gün yüzüne çıkardığını anlatan Özer, imar sorunu bulunan bölgenin 5 bin ölçekli planlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda onay aşamasında olduğunu kaydetti. Onu uygulama imar planlarının takip edeceğini belirten Ömer Özer, "Ancak o noktadan sonra bütün yapılar ruhsatlı olacaktır" dedi. Ömer Özer, bölgedeki herkesin ortak sorunu olan kıyı kenar çizgisinin Adrasan için iki kez çizildiğini bildirdi. Bölgedeki mevcut işletmelerini ilk çizgiye göre oluştuğunu fakat yapılan ikinci planlamayla işletmelerin, plan üzerinde, en az 60 metre daha içeriye alındığını kaydeden Özer, "Bu herkesi mağdur etmektedir. Eskiye dönülmesini istiyoruz. Nasıl birinciyi idare iptal edip ikinciyi çizdiyse pekala üçüncü kenar çizgisi çizilebilir" dedi. (Hürriyet.com.tr)


Bu Haber 01.07.2014 - 15:40:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.