Ali Ağaoğlu'nun Ortaköy'e otel projesinde Alarko Holding krizi

Ali Ağaoğlu'nun Ortaköy'e otel projesinde Alarko Holding krizi
Ali Ağaoğlu'nun otel yapmayı düşündüğü Ortaköy'deki arazi hakkında Alarko Holding'in yaptığı "Söz konusu arazinin üçte biri halen Alsim Alarko'ya aittir" şeklindeki bir açıklama işleri karıştırdı.

 
Ekonomist Dergisi'nin haberine göre,  Ali Ağaoğlu, Ortaköy'de içinde Alarko Holding ve Suriye Konsolosluğu gibi binaların bulunduğu araziyi de satın alarak İstanbul Boğazı'ndaki yatırımlarına bir yenisini eklemişti. Ağaoğlu bu arazide bir otel yatırımı yapacağını açıklamıştı. Ancak Alarko Holding'in "Söz konusu arazinin üçte biri halen Alsim Alarko'ya aittir" şeklindeki KAP açıklaması kafaları karıştırdı ve iki taraf içinde zorlu bir sürecin başladığının sinyalini verdi. Sözkonusu arazide daha önce kiracı olarak bulunan Alarko Holding, yaklaşık 8 yıl önce hissedarla anlaşarak arazinin üçte birini satın aldı. Bu işlemle birlikte arazinin geri kalanının satılması durumunda Alarko Holding'in alım önceliği hakkı olduğu öne sürülmeye başlandı.
 
Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu, şu an için herhangi bir dava açma yoluna gitmediklerini, içinden geçilen süreç zarfında da herhangi bir değişiklik olmadığını vurguladı.
 
Konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmayan Ali Ağaoğlu cephesinden alınan duyumlar şu şekilde:
 
"Suriye Konsolosluğu'nu tamamen boşalttıran Ağaoğlu'nun, bu villada kendisinin oturacağı ifade ediliyor. Korunun içindeki iki apartmanı da otele çevirmeyi planlayan Ağaoğlu'nun, Alarko'nun mahkemeye başvuracağı söylentileri için de "Alarko çalışanları, bizim kontrol ettiğimiz kapıdan girerek binaya giriyorlar. Biz de onları mahkemee vereceğiz. Çünkü üçte birlik hisseyi akli melekeleri yerinde olmayan mal sahibinden satın almışlar. Bu hisseye de talibiz" diye söylediği belirtiliyor.
 


Bu Haber 28.11.2012 - 14:28:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.