TUI Grubu 1,1 milyar euro sermaye artışına gidiyor

TUI Grubu 1,1 milyar euro sermaye artışına gidiyor
Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, 1,1 milyar euro sermaye artışına gideceğini duyurdu.

TurizmGüncel - Dış haberler

İngiliz hava yolu şirketi ve tur operatörü EasyJet'in 1,2 milyar poundluk sermaye artışına gitmesinin ardından benzer bir adım seyahat devi TUI Grubundan geliyor.

1,1 milyar euro sermaye artışına gidiyor

Yaz tatili rezervasyonlarında artış olduğunu bildiren Almanya merkezli şirket, borçlarını ödemek için 1,1 milyar euro (1 milyar 270 milyon dolar) sermaye artışına gideceğini duyurdu.

Geçtiğimiz yıl Alman devleti tarafından defalarca iflastan kurtarılan ve 4 milyar euro kredi kullandırılan TUI Grubu, ancak bu yaz Avrupa'da seyahatlerin geri döndüğünü ve bunun da şirkete sermaye artırımı için güven verdiğini açıkladı.

Mordsashov olumlu cevap vermişti

TUI, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hisse başına 2,15 euro olan ihraç fiyatının rüçhan hakkı hariç hisse senedi değerinin yüzde 35 altında olduğunu kaydetti. Şirketin en büyük hissedarı Rus milyarder Mordashov'un sahip olduğu Unifirm Ltd., yüzde 32’lik payı için tüm rüçhan hakkını (Ortaklıkların bedelli sermaye artırımlarına mevcut ortakların öncelikle katılma hakkı) kullanacağını daha önce açıklamıştı.

Fritz Joussen: Devlet kredilerini ödemek için önemli bir adım

TUI Grubunun CEO'su Fritz Joussen, sermaye artımının devlet kredilerini hızlıca ödeme hedefinde önemli bir adım olduğunu belirtti.

Normal sezonlarda ortalama 9 milyon olan rezervasyon sayısının bu sezonda 5,2 milyon olarak gerçekleştiğini belirten TUI, ağustos ayında özellikle Almanya ve Hollanda'daki yüksek tatil talebine dikkat çekti.

"Kış sezonunda normal seviyenin yüzde 60-802ine ulaşılır"

Kısıtlamaların hafifletilmesi nedeniyle bu kış seyahatlerde artış beklediğini belirten TUI Grubu, normal kış sezonundaki programının yüzde 60-80'ine ulaşmayı hedeflediğini açıkladı. Şirket ayrıca, 2022 yaz sezonunda pandemi öncesi seviyeye dönülmesini bekliyor.



Bu Haber 06.10.2021 - 11:50:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.