EasyJet'ten 1,2 milyar poundluk bedelli hisse ihracı operasyonu

EasyJet'ten 1,2 milyar poundluk bedelli hisse ihracı operasyonu
EasyJet, 1,2 milyar poundluk bedelli hisse ihracatı yaptığını duyurdu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'nin önde gelen hava yolu şirketi ve tur operatörü EasyJet, koronavirüs pandemisinin etkilerinden kurtulmaya yardımcı olması için 1,2 milyar poundluk bedelli hisse ihracı (Elinde şirketin hisseleri bulunan kişilere, sermaye artırımına katılmaları için, belirlenen fiyattan ve belirlenen oran üzerinden hisse senedi satılması - Bedelli sermaye arttırımı) yaptığını duyurdu.

1,2 milyar poundluk yeni hissenin yüzde 93’ünü mevcut yatırımcılar aldı

EasyJet'in bu ayın başında yaptığı "nakit arama" duyurusunun ardından yeni hisseler Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmeye başladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, güvenceli olan hisselerin yüzde 93'ünün yatırımcılardan kabul gördüğü bildirildi..

EasyJet'in nakit aramaya ilişkin açıklaması, rakibi Wizz Air'in şirketi satın almaya ilişkin teklifte bulunduğu ve teklifin şirket tarafından reddedildiği açıklandıktan sonra gelmişti.

Geliri nerelerde kullanacak?

EasyJet'in yeni hisse ihracından elde edilecek geliri borçları azaltmak, belirsizliğin devam edeceği kış sezonunda sağlam finansal pozisyonunu korumak ve ortaya çıkan büyüme fırsatlarını değerlendirmek için kullanılacak.

Lundgren: Stratejik yatırım fırsatlarından yararlanmamızı sağlayacak

EasyJet CEO'su Johan Lundgren, "Sermaye artırımınına yatırımcılardan gelen büyük destek sayesinde EasyJet hem bilançosunu güçlendirecek hem de covid sonrası toparlanma planını hızlandıracak. Daha da önemlisi, pandemi sonrası ortaya çıkacak stratejik yatırım fırsatlarından yararlanmamızı sağlayacak. EasyJet, bir yansan müşterileri ile ilgilenirken diğer yandan filosunu, uçuş ağını ve güçlü bilanço yapısını sürdürme konusunda disiplinli bir şirkettir." dedi.



Bu Haber 28.09.2021 - 14:55:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.