Rusya’da dolar kuru 100 rubleyi geçer endişesi

Rusya’da dolar kuru 100 rubleyi geçer endişesi

Uzmanlar, ABD ve NATO’nun da dahil olduğu Ukrayna-Rusya geriliminde dolar kurunun nasıl etkileneceği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Türkiye’nin en büyük turizm pazarı Rusya ile hızlı bir gelişim gösteren Ukrayna arasında yükselen gerilim, Rus para birimi rublenin dalgalanmasına neden oluyor. Forbes dergisinin Rusya edisyonu, rublenin bundan sonraki olası seyrini uzmanlara sordu.

Şatov: Dolar 100 rubleyi geçebilir

Capital Lab'dan Yevgeni Şatov, Ukrayna etrafında gelişen NATO-Rusya krizinin daha da tırmanması durumunda şu an 78,6 ruble civarında olan doların 100 ruble sınırını geçebileceği düşüncesinde.

Şatov, NATO'nun doğuya doğru genişlemesi konusunda ABD'nin Rusya'ya yazılı cevabını bu hafta ileteceğini belirterek bu gelişmenin ardından durumun netleşeceğini söyledi.

TürkRus’un Gazeta.ru’dan aktardığı habere göre derecelendirme ajansı NRA’nın direktörü Sergey Grişunin ise önümüzdeki bir aylık süreçte kurun 85-90 rubleye kadar yükselebileceği öngörüsünde bulundu.

Sofya Donets: Tavan 80 ruble

Forbes'a demeç veren Renaissance Capital analisti Sofya Donets ise 80 rublelik kurun "tavan" olduğu görüşünde. Analiste göre, jeopolitik gerilim tırmanmaya devam edecek, ancak bu tırmanış sert biçimler almaktansa yumuşak bir seyir izleyecek. Donets dolar kurunun yıl ortalamasını 75-76 ruble olarak tahmin ediyor.

Renaissance Capital'ın tahmini petrol fiyatlarının yüksek seyrini sürdürmesi durumunda kurun 71-73 rubleye kadar gerileyeceği yönünde.

25 Ocak akşamı itibarıyla dolar piyasalarda 78,65 rubleden işlem görüyordu. Euro kuru ise 88,84 ruble seviyesindeydi.



Bu Haber 26.01.2022 - 08:41:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.