Rusya'da 61 milyar rublelik turizm desteği gündemde

Rusya'da 61 milyar rublelik turizm desteği gündemde
Rusya'da turizmi Covid-19'un etkilerinden kurtarmak için 61 milyar ruble tahsis edilebileceği belirtildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Türkiye'nin en büyük turizm pazarı Rusya'da, seyahatlerin ne zaman başlayacağı belirsizliğini korurken, sınırların yeniden açılmasıyla ilgili açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, temkinli hareket edeceklerinin sinyalini vermişti.

870 milyon dolarlık paket

Rus Tur Operatörleri Birliği'nin web sitesinde yayınlanan yeni habere göre, Başbakan Mikhail Mişustin'in Başkan Putin'e sunacağı 'pandemi sonrası ulusal ekonomiyi yeniden ayağa kaldırma planı'nda, turizm ile ilgili ayrı bölüm de yer alıyor. Mişustin'in Putin'e sunacağı planın turizm bölümünde, sektörü kurtarmak için 61.5 milyar rublelik, (870 milyon dolar) destek planladığı belirtiliyor.

Turist çekmek için para harcayacak

Mişustin'in sunduğu ekonomik önlem planının turizm bölümünde, Rusya'ya dönük incoming turizmini canlandırmak için 1.5 milyar ruble (22 milyon dolar) harcanması planlanıyor. Söz konusu miktarda paranın, 2021 için de kullanılması planlanıyor.

Konaklama sektörünü desteklemek için 67 milyon dolar

Rusya, ülkedeki konaklama sektörünü desteklemek için ise iki adım atmayı planlıyor. Bunlardan biri, konaklama sektörünün kullandığı kredinin faizlerinin yüzde 50'sinin devlet tarafından ödenmesi, diğeri ise eski kredilerin ötelenmesi. Temmuz-aralık dönemi için planlanan bu desteğin miktarı ise 6.7 milyar ruble (67 milyon dolar) olacak.

İç turizm ve incoming yapan tur operatörleri desteklenecek

Üçüncüsü ise yurt içinde faaliyet gösteren veya ülkeye yurt dışından turist getiren tur operatörleri ile yeni destinasyonların ve çocuk turizminin desteklenmesi. Bu amaçla, 7.7 milyar ruble (77 milyon dolar)harcanması planlanıyor.

Turizm alt yapısına 367 milyon dolar harcayacak

Dördüncü olarak ülkede turizm alt yapısının 'sistematik gelişimine' yatırım yapılacak. Bu amaçla 2020'de 10.4 milyar ruble (151 milyon dolar) harcanması planlanıyor. Bu miktar 2021 yılında 25.3 milyar rubleye (367 milyon dolar) yükselecek.

2021 yılının ocak ayında, turizm hizmetlerinde tüketicilerin haklarının korunması için 500 milyon ruble (7.2 milyon olar) harcanacak.

Turizmi koruma planında ayrıca 'Güvenli Seyahat Sistemi' kurmayı da hedefliyor. Bununla ilgili büçe henüz belirlenmedi. Ancak bu sistem kesilikle hayata geçirilecek.

Turizm sektörüne sağlanacak destek paketinde, yurt dışına turist götüren tur operatörlerine ise bir destek öngörülmüyor. ATOR’un daha önce yaptığı açıklamada, önlem alınmaması durumunda seyahat sektöründe büyük iflasların yaşanacağı uyarısı yapılmıştı.



Bu Haber 02.06.2020 - 18:35:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.