Recep Yavuz: Antalya için en iyi senaryo gerçekleşecek gibi
Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı ve NBK Touristic Genel Müdürü Recep Yavuz, Antalya turizminde en iyi senaryonun gerçekleşeceğini yazdı.
Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı ve NBK Touristic Genel Müdürü Recep Yavuz, Antalya turizminin son durumunu ele aldığı yazısında ana pazarların korona öncesi, korona dönemi ve korona sonrası performanslarını 9 aylık verilerden yola çıkarak değerlendirdi.
Antalya için en iyi senaryonun gerçekleşecek gibi göründüğü belirten Yavuz'un ilgili yazısı şöyle:
"2021 yılının ilk 9 ayında 5.948.830 yabancı misafir Tur Operatörleri ile Antalya’ya geldi. Aynı dönemde Antalya’ya gelen toplam turist sayısı 7.016.276 kişi olarak gerçekleşti.

2021 yılında Antalya’ya gelen turistlerin % 85 bir tur operatörü vasıtası ile seyahatini yaptı.
2020 yılına göre 2021 yılında İngiltere hariç bütün pazarlarda artış olurken, 2019 yılına göre sadece Ukrayna ve Sırbistan artış kaydettiler.
Bütün ana pazarlar dikkate alındığında ilk 9 ayda acenteler 2019 yılının yarısını yakalamış oluyor.
Yaklaşık 50 seyahat acentesininurist getirdiği 2021 yılında Antalya’ya en çok turist getiren ilk 5 acenteleri:
Anex-Tantur-Odeon-Pegas-Meeting Point oldular.
Eldeki verilerle acente performansları üzerinde yıl sonu simülasyon çalışmamız şu şekilde;

En iyi senaryo gerçekleşecek gibi…."
Bu Haber 06.10.2021 - 09:36:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
-
sayın yazarlar; Turkıye denız kum gunes tatılı ıcın en ıdeal yer! Turkıye de Almanya Rusya agırlıklı bır anlayıs var! bır söz vardır, elınızdekı bırıkımlerı sepet yapın dıye. pekı turızmde sepet ne kadar bolundu? CIn pazarına yogunlasın artık orada yılda 200 mılyon turıst yurt dısına cıkıyor. Ulkemıze gelenler ıse tamamen kultur amaclı gelıor. paraları her bolgeye dagılıyor! sadece otellerde yeyıp ıcıp yatmıyorlar! turızm bakanı acenteler operatorler oteller. herkes bunu bılıyor ama adım atan yok konusan yok! ulkeyı hepınız bu hale getırdınız! 2 3 ulkenın turıstıne bıraktınız. Alternatıf Turızm alanlarında ıyılesme yok! Expo 2016 ALanını DIsneyland yapın Orta dogu asyanın goz bebegı olsun Eglence merkezı olsun!