MIR kartının Türkiye’de kullanımı durduruldu mu?

MIR kartının Türkiye’de kullanımı durduruldu mu?

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Rus MIR kartının Türkiye’de kullanımının durdurulduğuna ilişkin haberlerle ilgili açıklama yaptı.


Geçtiğimiz günlerde Aydınlık gazetesinde çıkan bir haberde, Rus ödeme sistemi MIRi kullanan Türk bankaların ve banka sahiplerinin Ukrayna Dışişleri Bakanlığına bağlı bir site tarafından hedef gösterildiği belirtilmişti. Haberde, söz konusu kişi ve kurumların da yaptırım kapsamına alınması çağrısı yapıldığı kaydedilmişti.

Aydınlık gazetesinde çıkan haberin ardından Rus turizm haber portalı TourDom, bazı bankaların ve otellerin MIR kartı kullanımını durdurduğu iler sürülmüştü. Konuyla ilgili açıklama, ATOR İcra Kurulu Başkanı Maya Lomidze’den geldi.

TürkRus’un Ria Novosti’den aktardığı habere göre Maya Lomidze, MIR ödeme sisteminin Türkiye’deki bankalarca kabul edilmeye devam ettiğini belirtti. Lomidze "Sorun varsa genel değil, sadece noktasal niteliktedir. Yaptırım kapsamında olmayan bankaların kartlarıyla yaşanan bir sorun yok. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının MIR kartının kabulünü yasaklama talimatı olduğuna dair de hiçbir kanıt yok" dedi.

ATOR Başkanı, Türk Merkez Bankası'nın talimatının yaptırıma maruz kalan bankaların kartlarıyla ilgili olabileceğini kabul etti. Lomidze, bugüne kadar Sberbank, VTB, Gazprombank ve diğerleri dahil olmak üzere bu kapsamda olan 22 banka olduğunu kaydetti.



Bu Haber 15.09.2022 - 09:29:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.