Maya Lomidze açıkladı: Ruslar mayısta neden gelmedi?

Maya Lomidze açıkladı: Ruslar mayısta neden gelmedi?

ATOR İcra Direktörü Maya Lomidze, Rusların mayıs ayında neden gelmediğini Turizm Güncel’e açıkladı.


Turizm Güncel – Özel

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mayıs ayının Rusya pazarında zayıf geçmesini ikinci kez Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidara gelirsek batının Rusya’ya dönük yaptırımlarına katılacağız.” ifadelerine bağladı. Çavuşoğlu "Özellikle 'Rusya'ya yönelik yaptırımlara dahil olacağız' demesi Rus piyasasını çok ürküttü. Mayıs ayında istediğimiz sayıda turistin gelmediğini, acenteler de söylüyor, tur şirketleri söylüyor, otel sahipleri de söylüyor." dedi.

Turizm Güncel, konuyla ilgili Rus Tur Operatörleri Birliği İcra Direktörü Maya Lomidze’ye ulaştı. Lomidze, “Rusya pazarında mayıs ayındaki zayıf talep muhalefetin cumhurbaşkanı adayının söylemiyle mi ilgili?” şeklindeki sorumuza şu yanıtı verdi:

“Hayır, zayıf talebin bu açıklamalarla bir ilgisi yok. Asıl neden fiyatlar. Çünkü bir yandan Türkiye’deki otel fiyatları yükselirken, diğer yandan Rusya Federasyonu vatandaşlarının alım gücü düşüyor.”



Bu Haber 22.05.2023 - 09:38:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Feti KUYUCU 22.05.2023 - 12:56

    Net bir açıklama RUBLE / USD RUBLE / EURO paritesi başta etken olmak üzere azalan satınalma gücü , paket tur fiyatlarında lojistik başta olmak üzere ( uçuş süresi uzaması ile ulaşım farkları , uçuş maliyeti vb ) Enflasyon etkisi ile hizmet maliyetlerinin TR ' de artması kur baskısı ile ayrıca oluşan maliyet , paket tur fiyatlarını yukarı doğal olarak çekmiş durumda ancak hala TR yaz tatili 3S destinasyonu olarak önemli rekabet üstünlüğüne sahip

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.