KKTC’de kurulan Fly KHY’nin ilk uçağına duygulandıran isim

KKTC’de kurulan Fly KHY’nin ilk uçağına duygulandıran isim

Kuzey kKıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulan Fly KHY isimli hava yolu şirketinin ilk uçağına ‘Melekler Takımı’ ismi verildi.


KKTC’de kurulan yeni hava yolu şirketi Fly KHY’nın lansmanı yapıldı. Şirketin kurucu ortaklarından Rauf Denktaş, “21 Haziran 2010 tarihinde Kıbrıs Türk Hava Yollarının uçuşlarının iptal olmasından bu yana, Kıbrıslı Türklerin kendilerine ait bir hava yolu şirketi olmamıştı. Artık var. Bundan bir süre önce iş ortaklarımla birlikte bu ‘çılgın projeye’ başlarken, kısa bir süre sonra bugünü yaşayacağımızı biliyorduk. Çünkü inançlı ve azimli olmanın yanı sıra, hesaplarını iyi yapmış akıl yolunda yürümeyi seçmiş insanlarız” ifadelerini kullandı.

“Özel teşebbüsten öte bir misyonu var”

Şirketin bir özel özel teşebbüs olduğunu, ancak özel teşebbüsten öte misyonlarının bulunduğunu kaydeden Denktaş “Gerek rekabetçi ücretlendirme politikasıyla toplumumuzun seyahat özgürlüğüne sağlayacağı katkılar, gerekse ülkemize taşıyacağı turistlerle ekonomimize yapacağı katkılarla, FLY Kıbrıs Hava Yolları bu halkın hava yolları olacaktır.” diye konuştu.

Freebird lisansı ile charter uçuşlar yapacak

TürkiyeKKTC/Ercan hatlarındaki izinlerini Freebird Hava Yolları üzerinden alan Fly KHY; 16 Nisan 2023 tarihi ile itibariyle İstanbul -IGA Havalimanı, İzmir, Ankara, Gazipaşa ve Antalya’dan KKTC’ye seferler gerçekleştirecek. Şirket haziran ayı itibari ile de İran, Azerbaycan, Ürdün, Kosova ve Irak’dan KKTC’ye charter uçuşlar gerçekleştirecek

Fly KHY’nin bir sonraki adımda ise Sivas, Diyarbakır, Malatya, Ordu, Gaziantep, Adana gibi hatlarda da charter uçuş planladığı kaydedildi.

İsias Otelde ölen KKTC'li sporcular

Uçağa Melekler Takımı adı kondu

Fly KHY’nin ortaklarından Mehmet Yücel ise uçağa, Kahramanmaraş merkezli depremde çöken Adıyaman’daki İsias Hotel’de hayatını kaybeden KKTC’li 35 çocuk sporcunun anısına ‘Melekler Takımı’ adını koyduklarını açıkladı.



Bu Haber 13.03.2023 - 21:38:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • 14.03.2023 - 11:27

    Başarılar KKTC hava yolları

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.