Ercüment Ünalan: Bu yıl Rusya pazarı ikiye bölünecek

Ercüment Ünalan: Bu yıl Rusya pazarı ikiye bölünecek
Coral Travel Genel Müdürü Ercüment Ünalan, Rusya pazarının 2021 görünümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Coral Travel Genel Müdürü Ercüment Ünalan, şirketin Rusya'daki hacminin 4-5 kat büyüdüğünü açıkladı. Benzer göstergelere Türkiye'de de yaklaşmayı umduklarını kaydeden Ünalan, Avrupa turları ile ilgili her şeyin belirsiz olduğunu ifade etti.

‘’Yaz dönemi için Avrupa’ya güvenmek zor’’

Gazetecilerle bir araya gelen Ercüment Ünalan, Avrupa destinasyonlarının açılma tarihleri ve açılma koşullarının hala bilinmediğine dikken çeken Ercüment Ünalan, ''Artık yaz dönemi için Avrupa'ya güvenmek zor. Ancak Yunanistan ve Güney Kıbrıs gibi kitle turizmi destinasyonları için hala zaman var. Siyasi kararın verilmesi durumunda sektör 10-15 gün içinde otelleri açıp satış yapabilir.'' şeklinde konuştu.

‘’Rusya pazarı, Rusya ile Türkiye arasında paylaşılacak’’

Avrupa pazarının denklemde olmadığı bir durumda Rusya pazarının Rusya ve Türkiye arasında paylaşılacağını iddia eden Ünalan, ''Yurt dışı destinasyonlar arasında Türkiye lider olacak. Birleşik Arap Emirlikleri ve Maldivler'e uçuşlar ve paket tur satışları var. Ancak elbette yaz aylarında bu ülkelerin Rus turist akışından aldığı pay küçük olacak. Tanzanya satışlarında şu anda bile düşüş varken, Türkiye ve Rusya destinasyonlarının açıldığı yaz aylarında Tanzanya'ya dönük charter uçuşlarına devam etmek zor olacak.'' dedi.

‘’Rusya satışları 4-5 kat arttı

Şu anda satışların en başarılı olduğu destinasyonun Rusya olduğunu ifade eden Coral Travel Genel Müdürü Ercüment Ünalan, şirketin 2021 yaz dönemine ilişkin Rusya içi satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre 4-5 kat arttığını açıkladı. Ünalan, en fazla talep noktaların ise Soçi, Anapa ve Kırım olduğunu duyurdu.

‘’Yüzde 75 Türkiye, yüzde 25 Rusya’’

Avrupa ülkelerinin kapalı olması, Mısır'a ise charter uçuş yapılamaması nedeniyle Coral'ın operasyonlarının yüzde 75'inin Türkiye'ye, kalan kısmının neredeyse tamamının da Rusya içine olacağını açıklayan Ercüment Ünalan, farklı turistik ürünlere sahip olan Türkiye ve Rusya'nın rakip olmadığını ifade etti. Ünalan, ''Erken rezervasyon satışlarındaki derinliğin azalmış olmasına rağmen Türkiye'de iyi bir sezon bekliyoruz. Türkiye bu yaz kesinlikle Rus turistlere açılacak ve yurt dışındaki ana tatil destinasyonu olacak. Şu anda tel soru, Rusya'nın kaç şehrinden Türkiye'ye uçuş olacağı.'' ifadelerini kullandı.

Asıl soru uçuş izni verilecek şehir sayısı

İyimser senaryoya göre yaz sezonunda Rusya'nın 40 şehrinden Türkiye'ye uçmayı planladıklarını kaydeden Ercüment Ünalan, ancak gerçek rakamın uçuşa izin verilecek şehir sayısına bağlı olduğunu ifade etti.

Türkiye'ye PCR testi ile girişlerin yakında kaldırılacağını düşündüğünü belirten Ünalan, Türkiye'deki otellerin fiyatları yüzde 10 arttırdığını da açıkladı.



Bu Haber 11.03.2021 - 09:54:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.