Aleksey Mordaşov’un TUI’deki hisseleri tehlikede

Aleksey Mordaşov’un TUI’deki hisseleri tehlikede

Rus milyarderlerin Avrupa’daki 30 milyar euro değerindeki varlıklarına el konabileceği bildirildi.


Ukrayna’ya dönük askeri operasyonu nedeniyle Avrupa Birliği’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımların, Rus milyarderlerin dondurulan 30 milyar euroluk mal varlıklarına el konulmasına kadar uzanma ihtimali belirdi.

Euronews'in haberine göre Avrupa Komisyonu, Rusya'ya yönelik yaptırımların ihlaline karşı daha etkili şekilde önlem almaya hazırlanıyor. Bu bağlamda, yaptırımları ihlal eden şirketlerin veya şahısların dondurulmuş mal varlıklarına daha kolay el konulmasının önü açılacak.

Avrupa Komisyonu'ndan Çarşamba günü yapılan açıklamada, Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarının ihlal edilmesinin Avrupa çapında suç olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret edildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Adaletten Sorumlu Üyesi Didier Reynders Rusya yaptırımlarının ihlal edilmesinin AB üyesi 12 ülkede suç, 13 ülkede idari suç veya suç, iki ülkede de sadece idari suç olarak kabul edildiğini belirterek, cezaların da farklılık gösterdiğini söyledi. Reynders bu konuda Komisyonun daha katı ve tutarlı bir çerçeve oluşturmak istediğini ifade etti.

Avrupa’da sık sık, Rus varlıklarına el konulmasına ve bu paranın Ukrayna’nın inşasında kullanılması gündeme getiriliyor.

Mordaşov’un TUI’deki hisselerine de el konabilir

Rus milyarderlerin Avrupa ülkelerinde çok sayıda yatırımı ve mal varlığı bulunuyor. Bunlardan biri de yüzde 35 ile TUI Grubunun en büyük hissedarı Aleksey Mordaşov.

AB’nin yaptırım listesinde olan Aleksey Mordaşov’a ait Güney Kıbrıs merkezli Unifirm, TUI'deki yüzde 4 hissesini Rus yatırım aracı Severegroup'a, geri kalan yüzde 30'luk hisse ise, Virgin Adaları-Ondero merkezli bir şirkete devretmişti. Mordaşov ayrıca, TUI Rusya’nın ismini Fun& sun olarak değiştirmiş ve şirketi CEO Taras Demura’nın üzerine geçirmişti. Alman Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı ise, TUI’nin hisse yapısındaki bu değişiklik ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

Mordaşov’un yaptırımları delmek için attığı bu adımlar, TUI’deki hisselerini de tehlikeye sokabilir.



Bu Haber 26.05.2022 - 09:12:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.