TUI'deki 1,7 milyar dolarlık hisse değişikliğiyle ilgili soruşturma başlatıldı

TUI'deki 1,7 milyar dolarlık hisse değişikliğiyle ilgili soruşturma başlatıldı

Almanya, Rus milyarder Aleksey Mordashov'un TUI'deki hisselerinin Mordashov'un eşine devredilmesiyle ilgili soruşturma başlattı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yüzde 34 ile TUI'nin en büyük hissedarı olan Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı operasyon nedeniyle Almanya'nın yaptırım listesine giren Rus milyarder Aleksey Mordashov yeniden gündemde.

Yaptırımlarla beraber TUI'deki hisselerini hızlıca AB dışına çıkaran (Güney Kıbrıs'tan Virgin Adalarına) Mordashov'un aynı zamanda bu hisseleri karısı Marina Mordashov'a devrettiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABER: TUI Grubunun hisse yapısında dikkat çeken değişiklik

Almanya'nın soruşturması, Aleksey Mordashov'un sahip olduğu Unifirm Limited;'deki TUI hisselerinin Marina Mordashov'un sahibi olduğu Ondero Limited'e devredildiğinin TUI Grubuna bildirilmesinin ardından geldi.

Basında yer alan haberlere göre, Mordashov'un sahip olduğu yüzde 34'lük TUI hisselerinin bugünkü değeri 1,7 milyar dolar.

Cuma günü bir açıklama yapan TUI Grubu, Almanya Ticaret Bakanlığının "Dış Ticaret ve Ödemeler Yasası" kapsamında Ondero Limited'e soruşturma başlattığını duyurdu. Söz konusu soruşturma, almanya Ekonomi Bakanlığı tarafından da doğrulandı.

Hise devri işleminin soruşturma sonlanana kadar beklemede olacağını açıklayan TUI, Mordashov'un şirketi Unifirm'in oy hakkının bulunmadığını da yineledi.



Bu Haber 19.03.2022 - 09:39:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.