Rehberlerden Kariye Müzesi'nde basın açıklaması
İstanbul-Fatih'te bulunan Kariye Müzesi'nin müze statüsünün iptal edilerek Diyanet'e devredilmesine karşı bir araya gelen rehberler basın açıklaması yaptı.

Diyanet'e devredilerek ibadete açılmasına karar verilen Kariye Müzesi için bie araya gelen rehberler, bir basın açıklaması yaparacak karardan vazgeçilmesini istedi.
Profesyonel turist rehberleri, Kariye Müzesi’nde buluşarak, Kariye Müzesi’nin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesi ve bundan sonra cami olarak ibadete açılması kararı ile ilgili yaptıkları basın açıklamasında “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bugün dünyanın biz sahip olduğumuz için kıskandığı, içinde hem Museviliği, hem Hristiyanlığı, hem müslümanlığı barındıran eşsiz bir değerdir Kariye. Ve biz bugün gözlerimiz yaşlı, onu yeniden görmek için burada toplandık. Eğer bizi haber yapan basın mensupları varsa, buradan Diyanet İşleri Başkanlığı’na da seslenmek isterim. Kariye lütfen müze kalsın. Çünkü Kariye Türkiye’nin eşsiz bir değeridir” ifadelerinde bulundu.
Toplantıya İstanbul Rehber Odası ve TUREB’den hiç bir yetkilinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.
İlgili Haberler

SAYD'dan yabancı dijital konaklama platformları için yapılacak düzenlemeye tepki
Yabancı dijital konaklama platformları için hazırlanan ve Meclis'in gündeminde bulunan kanun teklifine; Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) tepki gösterdi.

RAMS ile Marriott arasında 2 otel için anlaşma: İstanbul'a Marriott Gaziantep'e Sheraton geliyor
RAMS Global ile Marriott International arasında İstanbul ve Gaziantep'e yapılacak 100 ve 110 odalı iki otel için anlaşma imzalanacak.

GlobeMeets 2027'in tarihi açıklandı! Eylülde İstanbul'da toplanacak
GlobeMeets'in 5'inci buluşması 2027'de yapılacak. Etkinliğe 2-3 Eylül tarihlerinde Rixos Tersane İstanbul'un ev sahipliği yapacağı açıklandı.



%20(2).gif)

