Zengin Alman turistler de tatilde tasarruf peşinde

Zengin Alman turistler de tatilde tasarruf peşinde

Yapılan bir araştırma, artık zengin turistlerin de tasarruf yapma peşinde olduğunu ortaya koydu.


Turizm Güncel - Dış Haberler

İster iş isterse tatil amaçlı olsun, bastırılmış seyahat talebi devam ediyor. Ancak, orta ve alt gelir grubunda gözlemlenen "az para harcayıp iyi hizmet alma" eğiliminin premium müşteriler için de geçerli olduğu belirtiliyor.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre, her şey dahil tatil eğiminin ağır bastığı Almanya turizm pazarında erken rezervasyonlar da geri döndü.

Almanya seyahat pazarında gözlemlenen bir diğer trendin ise üst gelir grubundaki tasarruf eğilimi olduğu belirtiliyor. Hapag-Lloyd Cruises, Silversea veya Sea Cloud Cruises gibi üst segment gemiler için son derece normal olan 20 bin euroluk rakamları çok rahatlıkla karşılayan insanların bile eskisi kadar parasının olmadığı kaydedilen haberde, "Eskiden neredeyse kendi kendine dolan gemiler şimdi rezervasyonların son dakikaya dönmesi nedeniyle mali teşviklere ihtiyaç duyuyorlar." ifadelerine yer verildi.

Şimdilerde "Bir kişi fiyatına iki kişilik tatil" sloganıyla satış yapan Sea Cloud'un böyle bir yola gireceğini birkaç yıl önce tahmin etmenin mümkün olmadığına dikkat çekilen haberde, Hapag-Lloyd Cruises'un da benzer bir kampanyayla satış yapmaya çalıştığı belirtildi.

Almanya'da aslında genel olarak gemi seyahatlerinin daha pahalı hale geldiğinin altı çiziliyor. Buna göre, kruvaziyer yolcu sayısı 2019'un yüzde 4 gerisinde olsa da, gelirler aynı dönemin yüzde 16 üzerinde.

Sea Cloud Satış Direktörü Michael Baden, lüks müşteriler için indirimin önemli olduğunu söylüyor. Baden "Her alanda yaşanan fiyat artışı, insanların bütçeleri konusunda daha hassas hale gelmelerine neden oldu." dedi.



Bu Haber 20.01.2023 - 11:32:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.