Alman turist az parayla çok iyi hizmet almak istiyor

Alman turist az parayla çok iyi hizmet almak istiyor

Almanya'da seyahatlerde bastırılmış talep devam ediyor. Rezervasyonlar normale dönerken, müşteri daha az harcayıp daha iyi hizmet alma derdinde.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Pandemi döneminde bastırılan seyahat talebi gerek iş gerekse tatil amaçlı seyahatlerde geri dönmüş durumda. Ancak şimdi müşteriler küçük paralar harcayarak çok iyi hizmet almak istiyor.

Geleneksel olarak yaz dönemi satışlarının büyük kısmının şubat sonuna kadar yapıldığı Almanya'da bu alışkanlık pandemi ile birlikte değişmişti. Ancak erken rezervasyonun Almanya pazarına geri döndüğü belirtiliyor.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'nin TDA verilerinden yola çıkarak yaptığı habere göre, Almanya pazarında rezervasyonlar geçtiğimiz yılın ekim ayından bu yana önemli ölçüde artsa a halan 2019'un gerisinde.

Aralık ayının son iki haftasında rezervasyon eğrisinin yukarı yönlü hareket etmeye başladığı belirtilen haberde söz konusu trendin Midacco Travel Index (Mtix) tarafından da doğrulandığı kaydedildi. Mtix'e göre aralık ayının son iki haftasında yönünü yukarı çeviren gelir eğrisi hala düzleşmiş değil.

Online rezervasyonların 2019'un aynı döneminin yüzde 33 üzerine çıktığı, klasik acente satışlarının ise sadece yüzde 5,9 geride kaldığı belirtilen haberde, seyahat acentelerine yoğun bir talep olduğu ifade edildi.

Düşük bütçeli tatil ürünlerine dönük talebin azaldığı belirtilen haberde, seyahatçilerin yüzde 51'inin gecelik 100 eurodan fazla harcadığı kaydedildi.



Bu Haber 19.01.2023 - 08:43:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • alman misafir

    otelci 19.01.2023 - 01:28

    evet alman misafir ucuza çok iyi tatil yapmayı istiyor ancak her seferinde küçük bahanelerle ödemiş olduğunu da reklamasyon olarak istemeye kalkıyor. onun için çok dikkatli olmak lazım kamera görüntülerine önem vermeliyiz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.