Zarina Dogıuzova Rusların tatile gidebileceği ülkeleri açıkladı

Zarina Dogıuzova Rusların tatile gidebileceği ülkeleri açıkladı

Rusya Federal Turizm Ajansı, kapanan hava sahaları ve uçuş yasakları ile açıklama yaparak, Rusların seyahat edebileceği destinasyonları açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), Rusya'ya uygulanan uçuş ve seyahat yasakları kapsamında gidilebilecek ülkeleri açıkladı.

Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova, hava trafiğinin kapalı olduğu ya da sorunlar yaşanan ülkelere seyahat edilmemesini, bu ülkelere tur satılmamasını tavsiye etti.

Rusya'ya kısıtlamalar getiren veya yaptırım uygulayan ülkelere seyahat edilmemesini tavsiye eden Zarina Doguzova, "Bu ülkelerde bulunanları acilen Rusya'ya dönme tavsiyesinde bulunuyoruz. Çünkü söz konusu ülkelerde kalmak riskli olabilir." diye konuştu.

Avrupa ve Kanada hava sahalarının kapalı olmasından dolayı Rusların Küba, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Venezuela gibi ülkelere de gidemediğini aktaran Doguzova, Karayip ülkelerine de tur satılmamasını istedi.

Doguzova öte yandan Rusların şu anda sorunsuz olarak seyahat edebildiği ülkeleri de açıladı. Doguzova, " Türkiye, Mısır, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Hindistan, Vietnam ve diğer birçok eyalet turistik geziler için uygun” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 02.03.2022 - 08:47:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Türkiye rusyalı ve ukraynalı ile dolacak

    Erkin ÇAKAR 05.03.2022 - 02:21

    Bence rusya bizi seçecek turizm için.Hükünet bu fırsatı kaçırmaz ve rusyadan ekonomik okarak özgürce faydalanacak.Ukraynalılarda gelecek.İnanılmaz bir ekonomik fırsat olacak.Yalnız bu turistleri harwmlik selamlık otellerde ağırlıyalım.müslüman içki satamaz günahtır.Bu paranın bereketi olmaz.

  • Sahnedeki durum

    Oğuz Yükselsin 04.03.2022 - 10:26

    Rusya enflasyonu,uçak sigorta sorunu,ödeme sorunu,rusyada dövizçıkarma sınırı,Putin henüz vatandaşlarına tasarruf politikasını açıklamadı,olası gelecek rus ve ukraynalar otellerini nasıl seçecek?birbirlerinin olduğu oteli sorgulayacaklar mı?Henüz Türkiye'nin konumu havada.Kim en çok bize gücenecek belli değil henüz.Savaşın uzaması belli değil.Rusya'ya yeşil ışık yaktığımızda Avrupa nasıl bir tutum alacak bize karşı?Yani ortalık çok karışık.Türk pazarınndan da yeterli taleb olamaz zira enflasyon ve artan fiyatlar.Turizm oldu Durizm.

  • 02.03.2022 - 02:49

    Alpaslan gencay birebir,, söylediklerinize katılıyorum.. Ağza bal çalmaktan başka bişey değil.. Halen beklentiyi yüksek tutturuyorlar.. Söylenti kulağa hoş geliyor.. Ama uygulamada, filiyete dökmede çok zorlanacaklar... Allah sonumuzu hayırlı eylesin...

  • Şaka Herhalde

    ALPASLAN GENCAY 02.03.2022 - 11:17

    Bu hanımefendiye soruyu tam olarak soramamışlar zannımca.Hangi uçakla seyehat edecek veya hangi uçaklarına teknik ekipman veya desteği alabilecek.Veya hangi hava koridorunu kullanıp gelecekler veyahut rublenın değer kaybından dolayı ki bu yaptırımlardan sonra iş kaybı olacağından rusyada yaşayan insanlar evini geçindirme derdine düşecekler yoksa tatil derdinemi düşecekler.Bu haberler Ulkemizdeki olusan olumsuz havayı dağıtma peşindedir ama görünen köy kılavuz istemiyor,Birde şöyle bakalım Rusya ve Ukrayna Hemogonyasından çıkma konusunda bir durum konusudur ve olacak gibi.2022 fiyat ve hizmet verenler Avrupa ve bdt ülkelerinden gelen misafifleri alacaktır.Uk pazarıda umarım artışı düşmez fiyatlarda çok spo verilmez.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.