Rus turistler Türkiye'ye gelebilir mi?

Rus turistler Türkiye'ye gelebilir mi?

Rusya Federal Turizm Ajansı, Rus turistlerin Türkiye ve Mısır'a gidip gidemeyeceği ile ilgili açıklama yaptı.


TurizmGüncel - Dış haberler

Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Zarina Doguzova, Rusya'nın şu anda Türkiye ve Mısır'a dönük seyahatleri kısıtlama planı olmadığını açıkladı. Doguzova, bu ülkelerin ayrıca kapalı olan ülkelerdeki Rusların dönüşüne yardım edeceklerini ifade etti.

Zarina Doguzova Ersoy ve Elenani ile görüştü

Gündeme ilişkin olarak Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Mısır Turizm Bakanı Khaled Elenani ile telefon görüşmesi yaptığını kaydeden Zarina Doguzova, Türkiye üzerinden ülkelerine dönmeye çalışan Rusların sorun yaşamamaları için iki bakandan yardım istedi.

Rusların gelecekte Mısır ve Türkiye'ye gidip gidemeyeceği ilgili de konuşan Doguzova, şu anda bu iki ülkeye turist girişini kısıtlama planlarının olmadığını ifade etti.



Bu Haber 01.03.2022 - 08:38:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Rus Turist Fırsatı

    Otel Muhasebe Müdürü 02.03.2022 - 04:10

    Savaşın iki taraf içinde olumlu yanı olmaz ama bu Türkiye için bir fırsat olabilir, Şu ana kadar izlenen politikada bu gösteriyor. Umarım Rusya tarafına karşı bir yaptırım kararı alınmazsa bu yıl için tahminim en az 12 Milyon Rus turistin ülkemizi ziyaret edeceği düşüncesindeyim, Tabiki uluslar arası alınan bazı yaptırımlar Rus turistleri zora soksada Diğer destinasyonlara pazar vermeyeceği düşüncesi ile bunun biz olumlu yansımaları olacağını tahmin etmekteyim. Şuana kadar Batılı devletler ve ABD taraından yaptırım uygulanmaktadır, Putin herhangi bir yaptırım kartını ortaya koymadığından zamanla bu yaptırımlarda yumuşamaya gidileceği düşüncesindeyim,

  • Anlayamadım.

    Otelci 02.03.2022 - 08:03

    Bir taraftan yurtdışına 10 bin dolardan fazla çıkış yapamıyorsun diğer taraftan yurtdışına turist gönderiyorsun bunların paralarını acenteler nası ödeyecek veya oteller bu misafirlerin ücretlerini nasıl tahsil edecekler ayrıca Rusya-Ukrayna arasında bir savaş hali mevcut Rusya nasıl turist çıkışına izin verecek ANLAYAMADIM. Bu sezonda Rusya -Ukrayna-Belerus tan misafir beklemiyelim gelseler bile paralarının tahsili çok zor gözüküyor şu anda bile Acentelar bile 2021 de verdikleri çekleri toplayıp Haziran-Temmuz ayına öteleme yapıyorlar . (O tarihte de nasıl ödenecek )Otelci bu sezonu nasıl geçireceğini kara karadüşünüyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.