Yurt dışından gelen ürünler için yeni vergi kararı
Gümrük Kanunu'nun bazı maddelerinin uygulanması hakkındaki kararda değişiklik yapılarak, değeri 30 euroyu aşmayan eşya ile bin 500 euroyu aşmayan ilaç cinsi eşyalar için vergi düzenlemesi yapıldı.

4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Karara göre, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gerçek kişiye gelen ve değeri 30 euroyu geçmeyen eşya ile 1500 euroyu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde yüzde 60 oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek.
Bugün yayımlanan karar, 15 gün sonra yürürlüğe girecek.
İlgili Haberler

ANEX’in sahibi Neşet Koçkar’dan Letonya hamlesi! Yüzde 82’sini satın aldı
ANEX’in sahibi Neşet Koçkar, Litvanya merkezli tur operatörü Novaturas’taki payını yeni yatırımlarıyla yüzde 82,73 seviyesine çıkardı.

Manisa’da korkunç kaza! Tur otobüsü ile çekici çarpıştı
Manisa’da bir tur otobüsü ile çekici kaza yaptı. Kaza nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.

İstanbul’da da hissedilen deprem! AFAD açıklama yaptı mı?
İstanbul’da da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünün Yalova/Marmara Denizi olduğunu açıkladı.



%20(2).gif)

