Yunanistan'dan turizm ve yeme-içme sektörlerine yeni destek

Yunanistan'dan turizm ve yeme-içme sektörlerine yeni destek
Turizm sektörünün toparlanmasının 3-4 yıl süremsinin beklendiği Yunanistan'da, turizm ve yeme-içme sektörlerine yeni destekler sağlandı.

TurizmGüncel - dış Haberler

Yunanistan Turizm Konfederasyonu (SETE), Yunanistan turizm endüstrisinin koronavirürüs sonrası toparlanmasının kademeli ve yavaş olacağını açıkladı. SETE, turizmdeki toparlanmanın 3-4 yıl alacağına dikkat çekti.

Yunanistan hükümeti ise turizm ve yene-içme sektörlerine yeni destekler sağladı. Başbakan Kiriakos Miçotakis,  aylardır kapalı kalan yeme-içme mekanları için yeni bir destek paketi açıkladı.

Vergi indirimine paket turlar da dahil edilecek''

Şimdiye kadar yapılan vergi indirimlerinin kalıcı hale getirileceğini kaydeden Kiriakos Miçotakis, yeme-içme mekanlarının mart ayında kira ve personel maaşı ödemeyeceklerini, bunların halihazırda devlet tarafından karşılanacağını ifade etti. Alkollü mekanlar hariç, yeme-içme yerleri için eylül ayına kadar devam edecek vergi indirimi sağladıklarını kaydeden Miçotakis, vergi indiriminin yakında paket tur, ulaşım, sinema ve tiyatroyu da kapsayacak şekilde genişletileceğini ifade etti.

''Yeme-içme sektörü direkt turizmle bağlantılı''

Yunanistan'daki yeme-içme sektörünün direkt olarak turizmle bağlantılı olduğuna ve ülkenin yurt dışındaki tanıtımında önemli rol oynadığına dikkat çeken Miçotakis, hükümetin yeme-içme sektörüne şu ana kadar 2 milyar euro destek sağladığını açıkladı. 2019 yılında 6,4 milyar euro yeme-içme sektörü cirosunun 2020’de yüzde 35 düşüşle 4,2 milyar euroya gerilediğinin altını çizen Yunan Başbakan, bu ciddi bir kayıp olduğunu ifade etti.


Bu Haber 06.02.2021 - 12:40:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.