Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias: Selanik ana liman oldu

Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias: Selanik ana liman oldu
Yunanistan, turizmi sektörünü yüksek sezonun dışına da yaymak için şehir şehir ve kruvaziyer turlarına odaklanacak.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Milyonlarca euroluk yatırımın ardından, Yunanistan'ın Selanik kenti başta Celestyal Cruises ve Royal Caribbean International olmak üzere, kruvaziyer şirketleri tarafından ana liman ilan edildi. Selanik Limanı için yapılan iyileştirme yatırımının 320 milyon euroluk kısmı AB İyileşme ve Dayanıklılık Fonundan geldi.

Yüzde 200-250 artış var

Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias, sahip oldukları yüzlerce ada sayesinde kruvaziyer turizmine son derece uygun olduklarını söyledi. Kikilias, "Selanik Limanını ana liman olarak konumlandırdık. Havalimanını da yeniledik. Bunun sonucunda seyahatlerde ve kruvaziyer gemilerinde artış yakaladık. Tahminlere bu yıl yüzde 200-250 artış var." dedi.

“Kampanya yağacağız”

Selanik'in aynı zaman mola şehri olduğunu kaydeden Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias, "Kış döneminde Selanik ve Atina için şehir gezisi kampanyası başlatacağız. Daha sonra yaz dönemi için şubat ve mart aylarında daha büyük bir kampanya yapacağız." ifadelerini kullandı.

“Turist başı harcama 600 euro”

Yunanistan otellerinin eylül ayını yüzde 76 dolulukla kapattığını, British Airways, Jet2.com, easyJet ve Ryanair gibi şirketlerin Mart 2022 ve sonrası için güçlü rezervasyon bildirdiğini kaydeden Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias, 2019'da 490 euro, 2020'de 550 euro olan turist başına ortalama harcamanın 2021 yılında 600 euroya yükseldiğini de sözlerine ekledi.



Bu Haber 02.11.2021 - 12:11:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.