Yunan Bakan açıkladı: Turizmde bu yıl rekor bekliyoruz

Yunan Bakan açıkladı: Turizmde bu yıl rekor bekliyoruz

Yunanistan turizm sektörü, turizmde 2019 seviyesine ulaşmanın sadece bir adım uzağında.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Yunanistan turizmde tarihindeki en iyi sezonlardan birini yaşıyor. Ağustos itibariyle ülke turizminin 2019'un sadece bir adım gerisinde olduğu belirtiliyor.

Hedef 20 milyar euro gelir

Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias, turizm gelirinde 2019 seviyesini geride bırakacaklarını açıkladı. Bu yıl 20 milyar euro turizm geliri (2019 turizm geliri 18,17 milyar euro idi) hedeflediklerini kaydeden Vassilis Kikilias, 2019 yılında 31,3 milyon olan ziyaretçi sayısını da bu yıl aşmayı beklediklerini ifade etti.

Gelirde 2019'un yüzde 10 üzerine çıkacak

Vassilis Kikilias, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada temmuz ayında her hafta ortalama 900 bin yabancı misafir aldıklarını, ağustos ayında bu sayının haftalık bir milyona çıkmasını beklediklerini ifade etmişti. Kikilias, "Mevcut göstergeler ve rezervasyonların durumu, gelirde 2019'un yüzde 10 üzerine çıkacağımızı gösteriyor." dedi.

Doluluk yüzde 95-100

En çok yolcu aldıkları ülkelerin İngiltere, ABD, Fransa, Almanya, İskandinavya, Hollanda, İsrail, Belçika, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan ve Polonya olduğunu kaydeden Kikilias; Mikonos, Santorini, Naxos, Andros, Paros, Milos, Korfu, Girit, Rodos, Kos ve Halkidiki gibi turizm bölgelerinde doluluğun yüzde 95-100 seviyesinde seyrettiğini bildirdi.



Bu Haber 19.08.2022 - 14:38:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.