Yıldıray Karaer: Kendimize ve kapasitemize odaklanıyoruz 

Yıldıray Karaer: Kendimize ve kapasitemize odaklanıyoruz 
Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, temkinli pozisyonlarını 2024 yılında da koruyacaklarını açıkladı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

2022 yılında yaşanan operasyonel zorlukların ardından 2023'te kapasitesini bir miktar küçülten Corendon Airlines, aynı pozisyonunu 2024 yılı da da korumayı planlıyor.

Alman iş ve turizm dergisi Touristik Aktüell'e konuşan Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, temkinli duruşlarını 2024 yılında da sürdüreceklerini belirtti. Karaer "Kendimize ve kapasitelerimize odaklanıyoruz." dedi.

Ancak bunun 'hiç büyüme olmayacak' anlamına gelmediğini kaydeden Karaer daha önce açıklanan ve uygulanmasını umduğu İsrail uçuşlarına 2025 yılında Malaga'yı da eklemeyi planladıklarını kaydetti. Corendon'un aynı zamanda şehir destinasyonlarına daha fazla odaklanacağını kaydeden Karaer kısa vadede yıl genelin de uçacaklarını bir iki destinasyona uçuş başlatacaklarını anlattı. 

2023 sezonundan genel olarak memnun olduklarını açıklayan Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, yaz sezonunda ortalama yüzde 92 dolulukla uçan Corendon Airlines, Corendon Airlines Europe ve Corendon Dutch Airlines'ın karlı bir şekilde faaliyet gösterdiklerini belirtti.

2024 yılı için zamanında ve yeterli yakıt hedgingini (finansta üstlenilen yatırım riskini minimize edecek veya yok edecek karşıt bir işlem yapma faaliyeti) sağladıklarını kaydeden Yıldıray Karaer, 2024 yakıtının yüzde 40'ının şimdiden garanti altına alındığını bildirdi. 

2023 yılında olduğu piyasaya 3 milyon koltuk arz edeceklerini ve filodaki uçak sayısını 38'de sabit tutacaklarını söyleyen Karaer, en büyük pazarları Almanya'nın 20 havalimanından 7 uçakla uçuş gerçekleştireceklerini açıkladı.


Bu Haber 08.11.2023 - 20:26:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.