Yıldıray Karaer Hollanda’nın Antalya Fahri Konsolosu oldu

Yıldıray Karaer Hollanda’nın Antalya Fahri Konsolosu oldu

Hollanda’nın Antalya Fahri Konsolosluğu görevine Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer getirildi.


Hollanda’nın Antalya Fahri Konsolosu 23 yıldır aralıksız sürdüren Titiz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Titiz’in ayrılması ardından göreve, Hollanda’dan Türkiye’ye ve dünyanın çeşitli bölgelerine turist taşıyan Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer getirildi.

Fahri konsolosluk görevine getirilen Yıldıray Karaer için Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından Akra Barut Otel’de tören düzenlendi.

TurizmDays'ten Fikri Cinokur'un haberine göre, Hollanda Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, Karaer’in fahri konsolosluk görevine gelmesiyle iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçleneceğini belirtti.

Antalya’nın ülkeleri açısından çok önemli bir kent olduğuna dikkat çeken Wijnands, Antalya’yı tatilde tercih eden Hollandalı sayısının 435 bini geçtiğini ifade etti.

Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer de, Hollanda’da ilk uçak şirketini kurduklarını Türkiye’ye önce 180 bin, daha sonraki yıllarda 1,2 milyon Hollandalı turist getirdiklerini anımsattı.

Bu sayının daha sonra 750-800 bin dolayına düştüğünü anlatan Karaer, ‘’Antalya’ya her yıl 500 bin Hollandalı turist geliyor. Önümüzdeki yıllarda Türkiye turizmde daha da parlayacak diye düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte yeniden 1 milyonun üzerinde Hollandalı turistin Türkiye’ye geleceğini hedefliyoruz’’ dedi.



Bu Haber 24.11.2022 - 14:11:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.