Yerhov: Türk-ABD uzlaşması ticaretimize olumsuz yansıyabilir

Yerhov: Türk-ABD uzlaşması ticaretimize olumsuz yansıyabilir

Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Aleksey Erhov, ABD’nin, Rusya ile Türkiye arasındaki ticarete engeller koymaya çalıştığı ve bu ticareti kontrol altına almayı amaçladığını  söyledi.


Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türkiye ve ABD'nin Rus yaptırımları konusunda uzlaşma sağladıkları belirtilen yeni şemanın Rus-Türk ticaretine olumsuz yansıyabileceğini ifade etti.

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Washington ve Ankara'nın 'yaptırım uyum şeması' üzerinde uzlaşmaya vardığını belirterek "Bu sisteme göre, ABD önce olası şirketleri Türkiye’ye bildirerek konuyla ilgili bilgi isteyecek. Türkiye’nin de araştırması ve sonuç bildirmesi durumunda gerekli görülürse adım atılacak" ifadelerini kullanmıştı.

Sputnik'e verdiği demeçte söz konusu şemanın olası etkilerini değerlendiren Büyükelçi Yerhov, "Anlaşıldığı kadarıyla, Hürriyet gazetesinin bahsettiği şema, prensip olarak daha önce yaşananlardan pek de farklı değil. Aynı algoritma, yalnızca yandan görünüşü. Ana fikir değişmeden kalıyor: ABD'liler tüm güçleriyle Rus-Türk ticaretinin önüne engeller koymaya, mümkünse onu kendi sıkı kontrolleri altına almaya çalışıyor" dedi.

ABD'nin bu baskısına maruz kalan Türk dış ticaret şirketlerinin kendileri için hiç de hoş olmayan bir seçim yapmak zorunda kalacağını belirten Yerhov, genel olarak bu tür manevraların Rus-Türk ticaretini ve ticaret hacmini olumsuz etkilediğini vurguladı.

TürkRus’ta yer alan habere göre, daha önce Yerhov, ABD'nin Rusya'yla çalışan Türk şirketlerini 'terörize ettiğinin' ve oluşturulan baskının devletler arası diyalog normlarına aykırı olduğunun altını çizmişti.

 



Bu Haber 22.03.2024 - 15:20:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.