TÜROB Başkanı Müberra Eresin, TÜROB Genel Sekreteri İsmail Taşdemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Kalyoncu; İtalya’da katıldıkları TTG Rimini Turizm Fuarı kapsamında İtalyan tur operatörleri ve sektör temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Fuarın ilk günü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Eresin, İtalya pazarından Türkiye’ye olan ziyaretçi akışını artırmak için ulaşım olanaklarının geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

DİREKT UÇUŞLARIN SAYISININ ARTIRILMASI ÇAĞRISI
Türkiye’ye yapılan uçuşlarda transit yolcu oranının yüksek olmasının İstanbul’a doğrudan seyahat etmek isteyen turistler için engel oluşturduğunu ifade eden Eresin, konuya kalıcı çözümler getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Özellikle düşük maliyetli hava yolu şirketlerinin İtalya’dan İstanbul’un yanı sıra İzmir, Ankara, Muğla ve Antalya’ya doğrudan sefer düzenlemesi gerektiğine dikkat çekerken, bu durumun pazardaki potansiyelin daha doğru değerlendirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

KIŞ AYLARINDA ŞEHİR TURİZMİ VURGUSU
Eresin Türkiye’de turizm hareketliliğinin kışın da sürmesi için kısa süreli şehir tatillerinin, diğer adı ile “city break” turizminin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Şehir turizmine yönelik çalışmaların ve doğrudan uçuş seçeneklerinin artırılması durumunda İtalya pazarından Türkiye’ye daha fazla ziyaretçi çekilebileceği belirtildi.