Yakup Aksoy, Rixos’un yöneldiği yeni pazarları açıkladı

Yakup Aksoy, Rixos’un yöneldiği yeni pazarları açıkladı

Rixos Otelleri Global Pazarlama ve Strateji Direktörü Yakup Aksoy, Rusya-Ukrayna savaşının ardından bu pazarlarda yaşanan kaybı telafi etmek için yaptıkları çalışmaları anlattı.


Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle zor durumda kalan Türk otelleri, çareyi yeni pazarlara ağırlık vermekte buldu. Bunlardan biri olan Rixos Otellerinin Global Pazarlama ve Strateji Direktörü Yakup Aksoy, savaş başlar başlamaz alternatif pazarlara yöneldiklerini açıkladı.

“Nisan itibariyle yüzde 85 rezervasyon aldık”

Uzakrota’nın Berlin etkinliğinde konuşan Yakup Aksoy, “Salgını bitirdik ve yeni bir güzel sezona başlıyoruz derken, Rusya-Ukrayna arasında savaş patlak verdi. Türkiye açısından iki önemli ana pazar. Sonuçta biz, toplam turizmimizin yüzde 60’ını bu iki ülkeden alıyoruz. Rixos olarak daha savaş başlar başlamaz hemen çalışmalara başlayıp alternatif pazarlara açıldık. İngiltere, Almanya veya Orta Doğu gibi bölgelere odaklandık. Bu bölgelerde daha önce deneyimlerimiz olduğu için hemen adapte olabildik. Her şeye rağmen savaşın ilk günlerindeki beklentilerimizin çok üstünde bir başarı elde ettik. Şu an oteller veya villa tarzı hizmetlerimiz ile ‘Land of Legends’ gibi tematik parklarımız doldu. Nisan ayı itibariyle yüzde 85 rezervasyon aldık. Bu rakam salgın öncesindeki dönemden bile yüksek.” diye konuştu.

"Almanya'da 360 derece tanıtım yapıyoruz"

Almanya'daki iş hacmini 3,5 kat büyüttüklerini kaydeden Yakup Aksoy, "Almanya pazarının özel konumundan dolayı gazete ve dergilerin de dahil olduğu 360 derece tanıtım stratejisi uyguladık. 2019’dan beri Almanya pazarına yaptığımız yoğun bir yatırım var. Bunu gerek Dubai gerekse Bodrum’daki otellerimizde görebiliyoruz." dedi.



Bu Haber 30.04.2022 - 09:33:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.