Emir Hepoğlu

Whatsapp ile otel yönetilir mi?

Whatsapp ile otel yönetilir mi?

Teknolojinin hem özel, hem de iş yaşamımıza bodozlama girmesi ile birlikte dünyamız tümüyle değişti. Her şeyin daha kolaylaşacağı ve hızlanacağı iddiası ile başlayan bu istemsiz hatta zorunlu yolculuğun başlangıcı ile ilgili malumatımız var, ancak ulaşacağı nokta ile ilgili en fazla tahmin yürütebiliyoruz.
Turizm sektöründe bolca bulunan parlak zekalı, CİNYIS karakterler bundan tam 10 yıl önce dijital fotoğraf makineleri ile her bir haltın fotoğrafını çeker, ardından bunları derleyerek altına notlar döşenir, güzelce power point de sunum yapar, CC ve BCC lere de otelin kıymetli büyüklerini ekleyerek outlook’dan tesis yönetiminin alayına bunları yollarlardı.

İç karışıklıklara ve darbelere kadar uzanan etkileri olan bu durum komedisi muadili olaylar, hesapta teknolojinin verimli kullanımı olarak lanse edilip, piyasaya sürülür, hiçbir art niyet aranmaması gerektiği, her şeyin işleyişin daha kolay ilerlemesi adına yapıldığı ve bu şekilde algılanması gerektiği salık verilirdi.

Gün oldu devran döndü, Ukrayna göçmeni Kaliforniyalı Jan KOUM 2009 yılında bir dizi başarısız iş deneyimi sonucunda Apple Store’da para edeceğini düşündüğü WHATSAPP ın ilk sürümünü hayata geçirdi. Bu gelişmelerin biraz sonrasında 2015 civarında bizim CİNYIS turizmcilerden biri ya da birileri durumu fırsat bilip teknolojinin nimetlerinden dibine kadar yararlanmaya karar verdi.

İlk başlarda operasyonu kolaylaştırmak adına gayet masumane kullanılan bu uygulama, bazı suistimal profesyonelleri tarafından çok geçmeden, açık arama, bulma, tespit etme, kanıtlama, kafasına kafasına vurma, gırtlağına basma, ezme ve apış arasını tekmeleme kıvamına getirildi. Otel içerisinde bulundukları legal (8), illegal (16) saat boyunca sanal gerçeklik ile, dijital manyaklık arasında farklı bir boyut da gidip, gelen yönetici taife, bir nevi bağımlılık yaşamaya başladı.

Hatta öyle ki, gecenin bir yarısı gönderilen ecüş, bücüş whatsapp mesajları büyük bir kısım turizmcinin INSOMNIA (uykusuzluk) hastası olmasına sebebiyet verdi. Yaşamımızın hemen her alanında olduğu gibi teknolojiyi de kullanırken cılkını çıkarmanın en baba yolunu bulan yurdum insanı, bu nevi şahsına durumda da tavrını değiştirmedi ve EVREN’in efendileri de dahil olmak üzere kimseyi şaşırtmadı.

Farklı destinasyonlarda, farklı kombinasyonlarda kullanılan otel WHATSAPP gruplarından bazılarının isimlerini ve çevrenizde yaşanıyor olması gayet muhtemel bir kısa diyaloğu da sizlerle paylaşıyorum.

WHATSAPP GRUP İSİMLERİ

    •    HK & FB İletişim grubu
    •    HK & GR İletişim grubu
    •    Teknik & HK İletişim grubu
    •    Otel yönetim grubu
    •    Holding & Otel yönetim grubu
    •    HK & FO İletişim grubu
    •    Toplantı grubu
    •    Banket & Teknik & satış grubu
    •    Bahçivan & Şoför & Uşak grubu
    •    GM özel grubu
    •    Room Servis & HK grubu (bunların haricinde bakacağınız yüzlerce mail olduğunu da unutmayın)
    •    
VATSAP ÇIKTI MERTLİK BOZULDU

(H) Hadiye
(F) Ferruh

H- Ferruh bey günaydın, sayenizde sabah sabah yine yıkılıyor Üst Yönetim Whatsapp grubu.

F-  Bende bu manasız coşkunuzun kaynağını merak ediyordum Hadiye hanım, şimdi anlaşıldı keza.

H- Keza da nedir Ferruh bey, anlamadım vallahi.

F- Size anlatması vakit alır hanımefendi, sadede gelelim, ne varmış Whatsapp grubunda?

H- Ay sizinkiler akşam yine karıştırmış ortalığı. Misafirin çıkışı yokmuş ama yinede eşyalarını toplayıp adamı paketlemişler. Cıngar çıkmış sizin anlayacağınız. Adamın eşyaları kayıp eşyadan siyah bir çöp torbasından çıkmış. Ön büro müdürü Okşan hanım yayınladı, çok büyük geyik döndü sayenizde. Gülmekten kırıldık.

F- Haberim var, olmuş bir hata, hepimizin başına gelebilir. Görüyorum ki ağzınız kulaklarınıza varmış, durumdan büyük keyif aldığınız gayet açık. Asıl siz dönünde kendi şeyinize gülün.

H- Şeyinize derken pardon?

F- Halinize demek istedim, kendi halinize gülün yani. Hatta kahkaha bile atabilirsiniz.

H- Ne varmış bizim halimizde canım?

F- O zaman siz de dün akşam Tontişler Whatsapp grubunda paylaşılanları görmediniz demek ki. Sizin şu misafirlere Endonezyalı diye kakalamaya çalıştığınız Kırgız masörlerden birisi masaj yağı yerine havuç kremi kullanmış. Misafirin masaj sonrası haykırırken videolarını paylaştılar, gülmekten kırıldık, adam kırmızıyla turuncu arasında gidip geliyordu bağırdıkça.

H- Hayret hiç görmedim, hem bir yanlışlık olmuştur canım, büyütecek bir şey yok bence.

F- Büyütecek bir şey yok mu, emin misiniz? Bence siz bir an önce kendinize yeni bir iş bakın, zira Nalan hanım bu görüntüleri Executive Mnagement Whatsapp grubunda paylaşmış. Sizin anlayacağınız patronlar dahil, herkes bu rezaleti gördü an itibari ile.

H- Hadi be, ciddi misiniz? İşte bu kötü oldu Ferruh beyciğim.

F- Ne oldu birden beyciğime bağladık. Stockholm sendromu hesabımı acaba?

Bu Makale 16.10.2018 - 16:27:38 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Melih Yetiş 18.10.2018 - 12:03

    Trajikomik ama gerçek. Yeni bir Kitap yazma zamanı gelmiş, Emir Bey. Siz yazın biz keyifle okuyalım. Slm. Melih Yetiş

  • devrim bozkaya 17.10.2018 - 10:24

    Mütiş bir tespit alkışlıyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.