Vuhan kenti karantinaya alındı, uçuşlar durduruluyor

Vuhan kenti karantinaya alındı, uçuşlar durduruluyor

Çin'in Vuhan kenti, şehirde ortaya çıkan ve şu ana kadar 17 kişinin ölümüne, yüzlercesinin hastalanmasına neden olan koronavirüs nedeniyle bu kenti karantinaya aldı.


Vuhan'da ortaya çıkan ve şu ana kadar 17 kişinin ölümüne neden olan koronavirüs nedeniyle bu şehirden ulaşım durduruldu. Çin'in devlete ait People's Daily gazetesi, saat 10.00 itibariyle kentten çıkışa izin verilmeyeceğini ve tren istasyonlarıyla hava alanlarının kapatılacağını aktardı. Gazete ayrıca, şehir otobüsleri, metrolar, feribotlar ve uzun mesafeli servis otobüslerinde de geçici olarak ulaşımın durdurulacağını belirtti.

Çin'de sağlık yetkilileri, 400'den fazla kişiyi enfekte eden ve en az 17 kişiyi öldüren yeni viral hastalığın daha da yayılabileceği uyarısında bulunarak halka, Vuhan kentinde kalabalık mekanlardan kaçınma çağrısı yaptı.

SARS ve MERS gibi hastalıklara neden olan koronvirüs kaynaklı yeni hastalık Çin tarafından ilk olarak 3 hafta kadar önce açıklandı. 2019-nCoV olarak adlandırılan virüsün neden olduğu semptomlar şu ana kadar Çin dışında en az 5 ülkede daha görüldü. Fakat yetkililer virüsün şu ana kadar SARS'tan daha az öldürücü olduğunu açıkladı.



Bu Haber 23.01.2020 - 12:48:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.