Emir Hepoğlu

Vizyonsuz geyik

Vizyonsuz geyik

Malum yaşananlardan ders çıkarmamız, yaşayışımızı ve dünyaya bakışımızı değiştirmemiz gerektiği üzerine sağlam bir GEYİK dönüyor ya hani ortalıkta, hah işte o GEYİK belki bireyselde GEYİK olmaktan çıkıp bazılarımız için hayatın gerçeğine dönüşebilir.



Ancak kurumsalda bunu başarmak çok zor. Zira en tepedeki yetkilinin bizzat buna inanması yetmiyor. Tepe dibinde yaşayanların da buna inancı olduğu takdirde markanın da kısa sürede evrim geçirmesi kaçınılmaz olacaktır. Ortak vizyon oluşturmak bu noktada en hassas ve en çetrefilli durumu yaratır. Zira vizyon markanın gelecekteki hedefleri hakkında bilgi verir. “Amacımız nedir, nerelere gelmek istiyoruz?” gibi soruları en kralından yanıtlar. Bazen bu durum aşağıdan yukarıya doğru da seyredebilir. Bunu gerçek manada ortaya çıkartmak, ciddi bir vizyon yaratmak ise her baba yiğidin harcı değildir.

DİYALOG

-Emir abi ne haber başkan, nasılsın?

-Eyvallah bro, varol iç güveysinden halliceyiz, sağlık var en azından, buna da şükür. Sen de ne var ne çok?

-Abi ne olsun işte biliyorsun yeni otelimiz yakında açılıyor. Çok vizyoner bir yöneticimiz var, mayami’den geldi. Bomba gibi düşeceğiz piyasaya, büyük ses getireceğiz.

-Evet, bilmem mi hiç, vallahi konsepti çok merak ediyorum. Çok havalı şeyler yapacaksınız anladığım kadarıyla.

-Vallahi ne yalan söyleyeyim abi, benzersiz şeyler yapmak için kesenin ağzını iyice açtı bizim yatırımcı. Çok acayip bir vizyonumuz, eşi benzeri olmayan bir bakış açımız var. Ben de çok acayip öneriler getirdim, uçtum yani. Hepsi de bekletilmeden onaylandı. Basın tüm yaz boyu bizden bahsedecek göreceksin. Dünya mutfağı ve eğlence aktiviteleri konusunda ultra iddialıyız. Çok büyük isimlerle anlaşma yapıyoruz. Çok havalıyız çooook.

-İnşallah, en büyük temennim bu vallahi. Yenilik her zaman iyidir ve bizim ciddi bir yenilenmeye ihtiyacımız var sektör olarak. Bol şanslar kardeşim güzel haberlerini bekliyorum.

HAK İLE YEKSAN ( DUMUR )

Siz de anlamışsınızdır, bu diyalogda ki arkadaşın motivasyonu çok yüksek. İyi bir markada, büyük bütçelerle, sağlam bir ekiple birlikte çalıştığı için çok mutlu ve heyecanlı. Ve film hep böyle başlar, şu şekilde de son bulur;

-Bro ne haber yahu, aramaz sormaz oldun. Bu kadar mı yoğunsunuz yahu?

-Ya abi haklısın müthiş bir yoğunluk var kusura bakma. Açılış biraz gecikti onun sıkıntısını yaşadık, sonra da başka şeyler tabi ki.

-Sesin hiç iyi gelmedi bana, başka bir sıkıntı yoktur inşallah.

-Abi daha ne olsun tüm yatırımları kıstı patron, oteli açtık tamam, şimdi satışa odaklanın, gerdan kırıp göbek atmayın, bıktım sizin gereksiz masraflarınızdan, babanızın parasını harcamıyorsunuz, ocağıma incir ağacı diktiniz uleynnn diye sürekli haşlıyor bizi, ne yapacağımızı şaşırdık valla.

-Anladım dostum, ama üzüldüm de elbette, yazık olmuş gerçekten. Peki ya hani çok VİZYONER (!) insanlardı bunlar, muhteşem bir konsept yaratacaktınız, onlar ne oldu peki?

-Abi hepsi yalan oldu yeminle, VİZYON MİZYON kalmadı, tepetaklak olduk, kandırıldık, örselendik, ezildik, sömürüldük, aşağılandık.

-Dur ulan abartma sende sanki kazan dairesinde işkence görüyorsunuz. Cillop gibi lakşıri otelde, güzel maaşa çalışıp on numara konseptle hizmet veriyorsunuz.

-Abi öyle deme, maaşlar yarıya düşürüldü, güzelim konsept külliyen iptal, poposundan alev çıkartan afrikalı animatörlere keskin bir dönüş yaptık. Dünya mutfağı da iptal Eskişehirli Tatar Tarkan’ı Japon suşi ustası diye yutturmaya çalışıyoruz millete. Bali’den kum getirdik dediler bizim küçük koy için onun da Yozgat dan geldiği ortaya çıktı, rezil olduk abi, ne lakşırisi, ne konsepti ne diyorsun sen.


Bu Makale 07.05.2021 - 16:12:07 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.