VIP transfer şirketlerinin yeni kurbanı Fransız turist: AHL-Kozyatağı 1500 TL

VIP transfer şirketlerinin yeni kurbanı Fransız turist: AHL-Kozyatağı 1500 TL
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Trrminalinde bulunan sözde 'VIP transfer' şirketlerinin yeni kurbanı Fransız turist oldu.


Paris'ten Atatürk Havalimanı'na inen ve Kozyatağı'ndaki oteline gitmek üzere dış hatlar terminalindeki transfer şirketlerinden birinin aracına. binen Fransız turistten bin 500 lira tahsil edildiği belirtildi.



Cumhuriyet
'ten Mehmet Yılmaz'ın haberine göre, Paris’ten İstanbul’a gelen Fransız yurttaşa, Atatürk Havalimanı’ndan Kozyatağı’ndaki oteline ulaştırmak için tam 1500 TL’lik fatura kesildi. Şirket taksinin ortalama “100 TL” yazdığı yer için aldığı 1500 TL’nin normal olduğunu savunurken; Fransız turistin Fransa- Türkiye gidiş-dönüş uçak biletine 1800 TL ödediği öğrenildi.

TÜSAB VE TURİZM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ DEVREDE

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü ise “böylesi bir faturayla ilk defa karşılaştıklarını” söyledi. Cumhuriyet’in olayı araştırması üzerine şirket aldığı paranın bir kısmını Fransız turiste geri ödeyeceğini açıklarken; faturayı gazetemiz aracılığıyla talep eden emniyet yetkilileri “turistin yaşadığı mağduriyetin giderileceğini” bildirdi. TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) da turiste hukuki yardımda bulunacağını açıkladı.

ŞİRKET: ÜCRET NORMAL

Fransız turistin yaşadıklarının ardından ilk önce 1500 TL’lik faturayı kesen Alanat Turizm görevlisi Büşra Baybir ilk önce “taşımacılıklarının özel VIP tarzında olduğunu, müşterilerine çift yönlü bir hizmet verdiklerini” belirterek 1.500 TL'lik faturayı savundu. Havalimanında kendi firmaları gibi 25-30 firmanın daha olduğunu ve tümünde de bu ücretten hizmet verildiğini ifade eden şirket yetkilisi. havalimanında yolcuları karşılayan porterlerin aracılığıyla turistin acentelerine getirildiğini belirterek “VIP araçların normal bir araç değil, içinde içecek vs. hizmeti var. Araçla Atatürk Havalimanı’ndan Kozyatağı’na gitmek insanın bir gününü alıyor. Benim o gün başka bir kazancım olmuyor” dedi. Gizli bir şey yapmadıklarını söyleyen Baybir, verdikleri hizmet için turistlerin Türkiye’ye her gelişinde kendilerini seçtiklerini de ekliyor.

TURİZM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY GÖRMÜŞ!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü’nden görüştüğümüz bir yetkili ise Fransız turistin bize ulaştırdığı faturayı görmek istedi. Yetkili, “daha önce bu tutarda bir faturayla karşılaşmadıklarını” belirterek Fransız turistin ülkesine dönmeden mağduriyetini gidermek için çalışmaya başladıklarını bildirdi.


Bu Haber 28.06.2018 - 11:01:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • havaalanıtransfer 28.06.2018 - 03:56

    havaalanitransfer firması bunlar gibi değil.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.