Vergi ve prim borcu cezalarına kapsamlı af

Vergi ve prim borcu cezalarına kapsamlı af

Vergi ve prim borcu cezalarının silinerek taksitle ödeme imkanının getirileceği, sürücülerin ceza puanlarının silinerek el konulan 10 bin ehliyetin sahiplerine iade edileceği belirtildi.


Beştepe’de yapılan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan; Vergi daireleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri Yatırım İzleme ve Koordinasyon başkanlıkları gibi kurumların kamu alacaklarını yeniden yapılandıran kanun teklifi hazırladıklarını söyledi.

Kamu kurumlarına olan borçların cezaları silinecek

Hem vatandaşların hem de şirketlerin, vergi yükümlülükleri de dahil olmak üzere, kamu kurumlarına olan borçların cezalarını sileceklerini ifade eden Erdoğan “Düzenlemeyle tüm borçları belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Davalı vergi ve prim dosyaları bu kapsamda olacağı için taraflara ihtilafa sonlandırma fırsatı veriyoruz. İşletme kayıtlarının düzeltilmesini de sağlıyoruz. Artık gençlerimiz ne kadar kredi aldılarsa sadece o rakamı geri ödüyor. Bu düzenlemeyle endeks dışı borçların da yeniden yapılandırılarak taksitle ödenmesini mümkün hale getiriyoruz. Vergi dairelerimize vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. Bir defaya mahsus olmak üzere vergi dairelerine olan ve 31 Aralık 2022 öncesine dönük cezaların tahsilinden vazgeçiyoruz.” dedi.

Ceza puanları siliniyor

Erdoğan ayrıca, yapılacak düzenlemeyle sürücülerin alkol, uyuşturucu, ölümlü, yaralamalı kaza ve drift dışındaki ihlallerden kaynaklı ceza puanlarının silineceğini açıkladı. Erdoğan, yaklaşık 2.5 milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesini ve geri alınan 10 bine yakın ehliyetin geri verileceğini kaydetti.



Bu Haber 24.01.2023 - 09:11:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.