Uyanık İngiliz turiste 19 bin pound 'sahte hastalık' cezası

Uyanık İngiliz turiste 19 bin pound 'sahte hastalık' cezası

Tatilde hastalandığını iddia ederek otel ve tur operatörüne tazminat davası açan bir İngiliz turist daha yakayı ele verdi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'de seyahat sektörünün yoğun lobileri sonucu İngiliz hükümetinin tatilde hastalık davalarına ilişkin başlattığı savaş sonuç veriyor.

Geçtiğimiz yılın haziran ayında tatilde hastalandığını ileri sürerek dava açan Jadeep Singh adlı turistin iddialarının gerçek olmadığının anlaşılması üzerine 10 bin pound tazminata mahkum edilmesinin ardından, benzer bir haber de Cardiff'ten geldi.

Justin Miller isimli 40 yaşındaki İngiliz vatandaşı, Cape Verde'de yaptığı tatilde hastalandığını ileri sürerek tur şirketi TUI'ye karşı dava açmıştı.Miller, tatilinde ishal, mide bulantısı ve kusmaya maruz kaldığını iddia etmişti.

TUI ise Miller'in tatili sırasında Facebook'tan paylaştığı ve tatilinin normal geçtiğini gösteren fotoğrafları delil olarak mahkemeye sunarak Miller'in iddialarının sahte olduğunu ileri sürdü.

Davaya bakan Cardiff İlçe Mahkemesi, Justin Miller'in dürüst davranmadığına hükmederek 19 bin pound (130 bin TL) tazminat ödemesine karar verdi.



Bu Haber 07.01.2019 - 13:03:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.