Ünlü turizm bölgesinde garsonlar suyun içinde servis yaptı

Ünlü turizm bölgesinde garsonlar suyun içinde servis yaptı

Rodos adasında sahildeki bir restoranda, garsonlar denizin içinde turistlere servis yapmaya zorlandı.


Yunanistan’ın ünlü turizm destinasyonlarından Rodos adasındaki bir restoranda garsonun, elindeki tepsiyle göğsüne kadar yükselen suyun içinde yürüyerek turistlere hizmet ettiği görüldü.

T24’ün aktardığına göre, sosyal medyada paylaşılan videonun ardından tepkilerin artması üzerine Yunan yetkililer soruşturma başlatma kararı aldı. İddialara göre mekanın sahibinin, Yunan parlamentosunun kantinin işletmeciliğini yapan bir girişimci olduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yunanistan Çalışma Bakanı Adonis Georgiadis, “Bu görüntüler mide bulandırıcı. Görür görmez müfettişleri gönderdim. Hepimiz şunu anlamalıyız ki kölelik çağı bitti. Çalışanlar köle değildir, hakları olan insanlardır. Bu haklarını elde etmeleri için buradayız. Bunu unutan her iş insanı bunun karşılığını alacaktır” ifadelerini kullandı.

Yunan yetkililer, tepki çeken olayla ilgili soruşturma başlattı. Yunan sahil güvenlik ekiplerinin de “Beach club”ta incelemelere başladığını ve denizin üzerine kurulan bu locaların yasal olup olmadığının mercek altına alındığı kaydedildi. Yunan medyası ise bu platformların yasalara uygun olarak inşa edildiğinin tespit edildiğini aktardı.

Videoda görülen genç garson Yunan medyasına konuştu. İsmini açıklamayan genç garson, “Böyle çalışmaktan gocunmuyorum. Bu sayede günde 200 euroya kadar çıkan bahşiş alıyorum” şeklinde konuştu.  



Bu Haber 03.07.2023 - 08:17:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.