Ulaştırma Bakanı uçuşların başlayabileceği 6 ülkeyi daha açıkladı

Ulaştırma Bakanı uçuşların başlayabileceği 6 ülkeyi daha açıkladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, uçuşlarla ilgili yeni açıklamada bulundu.

Alınan bir dizi önlemle Rusya ile Türkiye arasında uçuşların 1 Ağustos’ta başlayacağını belirten Adil Karaismailoğlu, Moskova, Saint-Petersburg, Rostov-on-Don’dan Ankara ve İstanbul arasında seferlerin gerçekleştirileceğini söyledi. Bakan Karaismailoğlu, 10 Ağustos itibariyle de Antalya, Bodrum ve Dalaman havalimanlarına uçuşların başlayacağını söyledi.

Rusya yolcularına PCR testi zorunlu

Türkiye’den Rusya’ya giden yolcu ve mürettebatın yolculuktan en fazla 3 gün önce yapılmış PCR testinin olması gerektiğini kaydeden Adil Karaismailoğlu, negatif sonuçlu Kovid -19 testinin ibraz edilememesi durumunda ise Rusya’ya giden yolcuların varışlarından itibaren 3 gün içinde bir laboratuvar testine tabi tutulacaklarını açıkladı. Karaismailoğlu, ‘2Tüm yolcular uçuş esnasında İngilizce/Rusça dillerinde bir anket dolduracaklar. Negatif PCR testini teyit eden herhangi bir belgesi olmayan yolcuların uçağa binişlerine havayollarınca izin verilmeyecek” dedi.

6 ülke ile daha uçuşlar başlayabilir

1 Ağustos’ta Rusya, Kuveyt, Hindistan ve Güney Afrika uçuşlarının başlayacağını anımsatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, salgının seyrine bağlı olarak Tunus, Cezayir, Mısır, Kırgızistan, Irak, Kenya ve Özbekistan ile de uçuşların başlayabileceğini sözlerine ekledi.



Bu Haber 28.07.2020 - 13:55:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Samira azagova 28.07.2020 - 07:54

    Selam ben misirla aciklama nasil olacak temmuz ayindan bilet almişim o zaman daha cok idi simdi cok duşmuş vatana donmeye tek yolumuz istanbuldu lutfen acin

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.