Uçuş kaosu kapıda, İngiltere tarihinde bir ilk yaşanacak

Uçuş kaosu kapıda, İngiltere tarihinde bir ilk yaşanacak

Pilotların yeni görüşme çağrısını reddeden İngiliz hava yolu şirketi British Airways'te grev kapıya dayandı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

British Airways pilotlarının yaptığı oylamada yüzde 93 ile grev kararı çıkması sonrası yürütülen görüşmelerde sonuç alınamayınca grev ihtimali giderek güçlendi. Son bir gelişme yaşanmazda, British Airways’in tarihinde pilotlar ilk defa greve gitmiş olacak.

Sendikanın teklifi

Ücretlerde artış ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen British Airways pilotlarının bağlı bulunduğu sendika Belpa'nın, British Airways'e uzattığı son zeytin dalı da hava yolu şirketi tarafından reddedildi. Sendika tarafından BA'ya yapılan teklifte, görüşmelere anlamlı bir şekilde yeniden başlanması durumunda gelecek hafta yapılacak grevi erteleyebilecekleri belirtildi. Sendika, 27 Eylül ve daha ileriki tarihler için de grev planı yapmış durumda.

CEO Cruz, ‘ahlaksızca’ diyerek reddetti

Ancak BA CEO'su Alex Cruz, sendikanın bu teklifinin 'ahlaksızca' diyerek reddetti. Alex Cruz, sendikanın yaptığı teklifin BA'ya 50 milyon pounda mal olacağını öne sürdü.

British Airways'in burnundan kıl aldırmayan tavrı nedeniyle, pilotların pazartesi ve salı günü iki günlük greve çıkması bekleniyor.

4 bin 300 pilotun greve çıkması bekleniyor

Yapılan değerlendirmelerde BA'da çalışan 4 bin 300 pilotun çıkacağı grevde 1.600 uçuşun iptal edileceği ve 250 bin yolcunun etkileneceği tahmine ediliyor.

Pilotların bağlı bulunduğu sendika Belpa'nın genel müdürü Brian Strutton ise, ''Üyelerimiz kararlı ve BA'ya çok kızgınlar. Ancak ellerindeki taşı fırlatmadan önce, anlaşmazlığın çözümüne bir şans da vermek istiyorlar.'' dedi.



Bu Haber 06.09.2019 - 10:15:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.