Uçağına el konan Aeroflot Sri Lanka uçuşlarını iptal etti

Uçağına el konan Aeroflot Sri Lanka uçuşlarını iptal etti

Rusya'nın milli hava yolu şirketi Aeroflot, geçtiğimiz günlerde uçağına el konan Sri Lanka'ya dönük uçuşlarını iptal etme kararı aldı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'ya yaptığı uçuşun ardından Airbus A-330 uçağına el konan Aeroflot, bu ülkeye dönük tüm uçuşlarını iptal etti. Şirket, halihazırda bu ülkede bulunan yolcularını tahliye edecek, ileri tarihli bileti olan yolculara da para iadesi yapacak.

Tur operatörlerinden para iadesi ve yeni rezervasyon seçeneği

Aeroflot'un uçuşlarıyla Sri Lanka'ya paket tur satan tur operatörlerini de misafirlere paralarını iade etme veya rezervasyonu başka destinasyona kaydırma seçeneği sunduğu kaydedildi.

NOT: Batılı devletler Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri operasyon nedeniyle Rus sivil havacılık sektörüne ağır yaptırım getirmiş, bu ülkedeki hava yolu şirketlerine uçak kiralanmasını, uçaklara teknik servis hizmeti verilmesini ve uçakalrın sigorta yapılmasını yasaklamıştı. Bunun üzerine Rusya da ülkedeki kiralık uçakların tamamını Rus tesciline geçirmiş ve kiralarının da ruble ile ödeneceğini açıklamıştı. Bu nedenle Rusya, söz konusu kiralık uçakları 'uçaklara el konmayacağına dair garanti vermeyen ülkelere uçuramıyor.

Sri Lanka dahil 5 ülke garanti vermişti

Mart ayında çıkan bir haberde, 5 ülkenin Rus uçaklarına el konmayacağına ilişkin garanti verdiği belirtilmiş, söz konusu ülkeler Küba, Sri Lanka, Arjantin, Venezuella ve Kırgızistan olarak açıklanmıştı.



Bu Haber 06.06.2022 - 08:38:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.