Türkiye’den Almanya’ya gidenler karantinaya girecek mi?

Türkiye’den Almanya’ya gidenler karantinaya girecek mi?
Almanya ziyaretçi kabul şartlarında değişikliğe gitti. Karantinayı büyük oranda kaldıran Almanya’dan Yunanistan’a ve Kanarya Adaları’na dönük talebin yükselişe geçtiği bildirildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman tur operatörleri, Yunanistan ve Kanarya Adaları'na dönük seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesi ve bu destinasyonların turist kabul etmeye başlaması nedeniyle, rezervasyonlarda artış yaşandığını bildirdi.

Almanya'da aşılanan insan sayısı arttıkça ve kısıtlamalar gevşedikçe daha fazla rezervasyon yapılmaya başlandığı belirtiliyor. En önemli nokta ise, risk bölgesinden dönenlerin otomatik olarak karantinaya alınmayacak olması.

Artık karantina yok

Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, ''Müşteri talebi artık en büyük sorunumuz olmayacak. Henüz aşı olmamış aileler ve onların yaz tatili için en önemli şey, zorunlu karantinanın kolaylaştırılması ve testlerle yer değiştirmesi.'' dedi.

FTI: Karantina kalktı, rezervasyon patlaması olacak

FTI Group Genel Müdürü Ralph Schiller ise, ''Kararı memnuniyetle karşılıyoruz. İnsanların tatile çıkmak yerine evde kalmalarının en önemli, dönüşte karantinaya girmeleriydi. Karantina zorunluluğunun bitmesi neticesinde büyük bir rezervasyon dalgası bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

TUI birkaç günde Yunanistan'a 4 bin turist götürdü

Avrupa'nın en büyük kaynak pazarı Almanya'daki bu gelişmeden ilk yararlanacak ülkelerden biri Yunanistan. TUI'nin şu anda kadar 23 uçuşla Yunanistan'a 4 bin turist götürdüğü belirtiliyor: Şirket, 1 Haziran itibariyle Yunanistan'ın 24 destinasyonundaki 4 bin 500 oteli müşterilere sunacak. TUI Yönetim Kurulu Üyesi Sebastian Ebel, ''Talep sürekli artıyor. Akdeniz'de Yunanistan tatilleri bu yıl özellikle talep görecek. TUI bu yıl daha fazla Yunanistan, İspanya, Portekiz ve Kıbrıs'a yoğunlaşacak.'' dedi.

''Her şey mükemmel olana kadar bekleyemeyiz''

Hala nispeten yüksek enfeksiyon seviyesinde bulunan ve Alman Dışişleri Bakanlığının seyahat uyarısı yaptığı ülkelerden olan Yunanistan'ın Turizm Bakanı Harry Theoharis, ''Sezonun açılması için her şeyin mükemmel olmasını bekleyemeyiz. Beklersek bu eylül ayına kadar sürer. Turizmin sorumlu ve kademeli olarak açılması gerekiyor.'' şeklinde konuştu. 2019 yılında 3,5 milyon Alman turist alan Yunanistan'ın geçen yıl bu pazarda 1,5 milyon gerilediğini hatırlatan Yunan Bakan, bu yıl için tahminde bulunmanın zor olduğunu kaydetti.

Kanarya Adaları'na kapasite artışı

Öte taraftan Alman otoriteleri, Kanarya Adaları'na dönük seyahat uyarısını kaldırdı. Devamında ise tur operatörleri, Kanarya Adaları için daha büyük planlamalar yapmaya girişti. FTI Kanarya Adaları'na kendi charter programını oluşturacak. DER Touristik ise Kanarya Adaları'na dönük yolcu kapasitesini artıracak. Şirket bu amaçla Çek hava yolu Smartwings ile bin koltuk için anlaşma yaptı.

Almanya’nın yeni kabul şartları ve Türkiye

Almanya’ya girişte ise kurallar değişti. Bundan böyle, risksiz veya düşük riskli ülkelerden dönenler, ülkeye dönüşte karantinaya girmeyecek. Ancak aşı olmayan herkesten PCR testi istenecek.

Türkiye’nin de dahil olduğu yüksek riskli ülkelerden dönenler ise aşılanmışsa karantinaya girmeyecek. Ancak aşılanmamış olanlar hem negatif PCR testi ibraz edecek hem de beş gün izole edecek.



Bu Haber 20.05.2021 - 14:39:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ramazan güngörl 21.05.2021 - 10:56

    Türkiyeye giderken test nezaman kalkacak

  • artun salivan 20.05.2021 - 02:49

    Almanya bizi kıskanıyor El birliği ile 2021 inde içine ediliyor Turizmi alkol iceni para kazanan insanı kafası çalışan insani sevmeyen yönetimle daha çok turizm sezonları batar daha çok zor günler geçiririz.tüm turizm emekçilerine sabırlar diliyorum

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.