Türkiye’de 4 milyon uçak bileti satacak, Wingie ile dünyaya açılacak

Türkiye’de 4 milyon uçak bileti satacak, Wingie ile dünyaya açılacak
Her ay 200 bini aşkın kullanıcının ziyaret ettiği Enuygun.com, Türkiye’de alınan her 40 yurt içi uçak biletinden 1’ini satıyor. 2016 yılında uçak bileti satışında 4 milyon barajını aşmaya odaklandıklarını söyleyen Enuygun.com CEO’su Çağlar Erol, bu sene ortasında yurt dışına açılacakları Wingie.com ile 5 yıl sonunda dünya genelinde 5 milyon uçak bileti satmayı hedeflediklerini açıkladı. Erol ayrıca, seyahat alanında yatayına büyüyerek otel, tatil ve araç kiralama alanında da büyüyeceklerini açıkladı.


TurizmGüncel
 
Enuygun.com, internet girişimcileri Çağlar Erol (CEO) ve Nihan Çolak Erol (COO) tarafından 2008 yılında finansal servisler karşılaştırma sitesi olarak kuruldu. 2011 yılında uçak bileti karşılaştırma ve satışına başlayan Enuygun.com, 2014 yılında yönünü tamamen seyahat sektörüne çevirdi. Kullanıcılarına binden fazla hava yolu şirketinin biletlerini sunan şirket, kuruluşunun ardından geçen 8 yıllık süreçte hava yolu şirketlerinden sonra Türkiye’nin en büyük uçak bileti sitesi konumuna gelmiş durumda. İnternet kullanıcıları, web sitesi dışında ‘Uçak Bileti by Enuygun’ adlı Android ve iOS uygulamaları sayesinde akıllı cihazları üzerinden de kendileri için en uygun uçak biletine kolaylıkla ulaşabiliyor.
 
YURT İÇİ ALINAN HER 40 BİLETTEN 1’İNİ SATIYOR
 

 
Ceylan Intercontinental Hotel’de basın mensupları ile bir araya gelen Enuygun.com’un CEO’su Çağlar Erol, aylık 7,5 milyon ziyaretçisi ve 40 milyonun üzerinde sayfa gösterimine sahip olan Enuygun.com’un hizmet kalitesi ve en uygun fiyat yaklaşımı ile her ay 200 bini aşkın kullanıcının uçak bileti alımı için tercihi olduğunu belirtti. Erol, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
 
TÜRKİYE EN FAZLA ONLINE SEYAHAT ALAN 3’ÜNCÜ ÜLKE
 
“Teknolojinin gelişimi ve internetin yaygınlaşması özellikle son yıllarda turizm ile havacılık alanlarında hizmet ve iş yapış biçimlerini büyük ölçüde değiştirmeye başladı. Yaşanan değişimler turizm ve havacılık sektörlerini geliştirirken tüketiciler cephesinde ise kolaylığı ve bütçe tasarrufunu getirdi. Hatta kısa bir süre önce açıklanan global online ticaret araştırması verilerine göre Türkiye, yüzde 60’lık oran ile online alışverişte en fazla seyahat satın alınan ülkeler arasında 3’üncü sırada yer alıyor. Bu veri de bahsettiğim değişimi net biçimde özetliyor. Turizm ve havacılık sektörlerinde yaşanan bu gelişime en uygun iş modellerinden biri ise 2008 yılında kurulan ve TÜRSAB’a bağlı A sınıfı seyahat acentesi ve aynı zamanda IATA üyesi olan Enuygun.com. Kullanıcılarının binden fazla hava yolu şirketinin biletlerini birkaç tıkla karşılaştırıp, kolayca satın aldığı Enuygun.com, hava yolu şirketlerinden sonra Türkiye’nin en büyük uçak bileti sitesi konumuna geldi. Şirketimiz Türkiye’deki her 40 yurt içi uçak biletinden 1’ini satma başarısını gösteriyor.’’
 
Enuygun.com’un büyümesinin Türkiye’de sektörün büyümesi ile de bağlantılı olduğunu söyleyen Erol, Türkiye’nin hava yolu yolcu sayısında son 10 yılda büyük bir atılım yaptığını ve sektörün her yıl yüzde 12.82’lik büyüme gerçekleştirdiğini söyledi. Türk hava yolu şirketlerinin yılda 95 milyon, 85 milyon yurt dışı yolcu taşır konuma geldiğini ifade eden Erol, 2023 yılına kadar bu sayıların 2’ye katlanmasının beklediğini söyledi.  
 
TÜKETİCİLER UÇAK BİLETİ İÇİN İNTERNETİ TERCİH EDİYOR 

 
Enuygun.com COO’su Nihan Erol ise Türkiye’de İnternet’ten uçak bileti alan kullanıcıların bir analizini yaptıklarını belirterek, şu verileri paylaştı:
 
“Enuygun.com’dan uçak bileti alanların yüzde 64’ünü erkekler, yüzde 36’sını ise kadınlar oluşturuyor. Kullanıcıların yaş aralığına baktığımızda ise 19-29 yaş arasındaki kişilerin bizden uçak bileti alanların yüzde 44’ünü oluşturduğunu görüyoruz. İnternet üzerinden uçak bileti en çok pazartesi günleri satın alınıyor. Kullanıcılarımız gün içinde her saat Enuygun.com’dan uçak bileti alıyor. En çok satış yapılan saatler 20:00 ve 21:00 olsa da gün içinde her saatte yapılan satışlar birbirine yakın düzeyde seyrediyor.’’
 
Enuygun.com’dan uçak bileti alanların yurt içinde sırasıyla en çok İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana ve Trabzon’a uçtuklarını dile getiren Nihan Erol, yurt dışında da ilk tercihin Almanya olduğunu onu Azerbaycan, Hollanda, Fransa, Irak ve Ukrayna’nın takip ettiğini söyledi. 
 
EN ÇOK İSTANBUL’A BİLET SATIYOR, BİLETLERİN YÜZDE 60’I MOBİL CİHAZLAR ÜZERİNDEN SATIN ALINIYOR
 
Enuygun.com’dan bilet alanların tüm Türkiye geneline yayıldığını belirten Nihan Erol, en çok bilet alımının yapıldığı yerleri İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Antalya, Trabzon, Diyarbakır, Gaziantep, Samsun, Kıbrıs ve Van olarak sıraladı. Kullanım ve ödeme alışkanlıklarını da değerlendirdiklerini belirten Nihan Erol, “Kullanıcılarımız uçak bileti alırken yüzde 80 oranında kredi kartından tek çekim yaptırmayı tercih ediyor. Sadece yüzde 20’lik bir kısım taksitli olarak bilet alıyor. Mobil satışlara baktığımızda ise bu oranın özellikle son bir yılda çok hızlı büyüdüğünü görüyoruz. Şu an için uçak bileti satışlarımızın yüzde 60’ı mobil cihazlardan gerçekleşiyor. Bu oranın 3 yıl içerisinde yüzde 80’i aşmasını bekliyoruz. Kullanıcılarımız mobil uyumlu sitemizin yanı sıra Uçak Bileti by Enuygun adlı mobil uygulamamız üzerinden kolaylıkla uçak biletlerini alabiliyor.” şeklinde konuştu.
 
WİNGİE İLE YURT DIŞINA AÇILIYOR, 5 YILDA 5 MİLYON BİLETE ULAŞACAK


 
Şirketin CEO’su Çağlar Erol Türkiye’de yakaladıkları başarıyı 2016 yılı ortalarında yurt dışına taşımak istediklerini de açıkladı. Wingie.com ile ilk aşamada İngilizce ve Almanca olarak hizmet vermeye başlayacaklarını belirten Erol, ileriki aşamalarda Arapça ve diğer dillerde de hizmet vermeye başlayacaklarını ifade etti. İngilizce ve Almanca sitelerin 1-2 ay içerisinde hizmete gireceğini söyleyen Erol, yapacakları yurt dışı atılımıyla global bir oyuncu olarak büyümeyi sürdüreceklerini söyledi. İlk yılı pazara giriş, test ve geliştirme yılı olarak gördüklerini bildiren Çağlar Erol, bir yılın sonunda Wingie üzerinden 20 bin bilet satışı hedeflediklerini dile getirdi. Gelecek yıldan itibaren ise büyümeyi hızlandırarak 5’inci yıl sonunda yurt dışına yılda ortalama 5 milyon adet uçak bileti satışı yapmayı hedeflediklerini paylaştı.
 
‘HER YIL YÜZDE 100 BÜYÜYORUZ, 2016’DA 4 MİLYON BİLET SATMAYI HEDEFLİYORUZ’ 
 
Kuruluşundan bu yana her yıl cirosal olarak yüzde 100 büyümeyi başaran, son 5 yılda sayfa gösterimini ve tekil ziyaretçi sayısını 10 kat artıran ve 80 kişilik bir ekip haline gelen Enuygun.com, 10’uncu yılını kutlayacağı 2018 için önüne önemli hedefler koyuyor. Türkiye’nin en büyük uçak bileti satış sitesi olmakla kalmayıp, Wingie ile uluslararası arenada bilinen ve güçlü bir Türk markası haline gelmeyi hedeflediklerini belirten Çağlar Erol, “Enuygun.com olarak 2016 yılı içinde 4 milyon uçak bileti satmayı hedefliyoruz. Ana hedefimiz Türkiye’deki tüm uçak bileti pazarının yüzde 10’una ulaşmak ve bunun yanında tüm satışlarımızın da yüzde 20’sinin yurt dışında gerçekleşmesini sağlamak. Hem şirket olarak büyürken hem de Türkiye turizmine ve ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
‘SEYAHAT SEKTÖRÜNDE YATAYINA BÜYÜYECEĞİZ’
 
Şirketin seyahate yönelme konusunda ilerleyeceğini ifade eden Çağlar Erol, şunları söyledi:
 
‘’Seyahate yönelme sürecimizi sürdürerek, yatayda büyümeyi hedefliyoruz. Şu anda 400 binden fazla otelin karşılaştırılabildiği bir hizmet veriyoruz. Bunu daha da büyütmeyi ve başka alanlara da yayılmayı hedefliyoruz. Biz küçük adımlar atmayı seviyoruz, önce öğrenme süreci geçiriyoruz. Otel, tatil ve araç kiralama servislerinde de aynı yöntemi izleyeceğiz. Türkiye’de bu konuda çok başarılı oyuncular var. Biz internet bakışına sahip insanlarız ve kullanıcı deneyimini ön plana çıkarıyoruz. Burada da farkımız kullanıcı deneyimimiz olacak ve umuyorum ki olumlu sonuçlarını 1-2 yıl içerisinde göreceğiz.’’
 
 



Bu Haber 14.04.2016 - 09:38:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Gezik O ! 15.04.2016 - 05:21

    Atı alan Üsküdar"ı geçmiş.Ancak Skyscanner ile Momondo"yu zengin edersiniz.

  • Havalimanı Araç Kiralama 14.04.2016 - 03:38

    Enuygun.com Artık Araç Kiralama işine de el atmalıdır, Rentalcars gibi yırt dışı şirketleri ülke içinde bir çok firma ile anlaşmış durumdadır. enuygun.com Da bizce Tatil sitelerinin Araç Kiralama rezervasyon bölümlerini kendine çevirebilir ve en iyi hizmeti kendi sistemindeki firmalar ile son kullanıcılara sunar ? odaklanması gereken nokta havalimanı araç kiralama sekmesi olmalıdır. enuygun.com/arac-kiralama/istanbul-havalimani-arac-kiralama şeklinde bir sekme ile o kelimede yükselmesi kolay olur ! Rentalcars gibi firmalara rakip olabılmek ve bızler gıbı yerel fırmalarda sızın uyenız olabılırız ? İstanbul Ankara Trabzon Bodrum Kayseri Antalya gibi illerden il başı 10 ar adet araç kiralama firmaları ile anlaşırsınız müşterilerinize onlar sizin üzerinizden araç kiralar, ve en uygun aracı kiralatırsınız %10 %15 aralığında komisyon alırsınız aramalarda istanbul havalimanı araç kiralama kelimesinde reklam verirsiniz beklıyoruz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.